26 / 04 / 2024

İzmir'de imar planlarına revizyon önerisi!

İzmir'de imar planlarına revizyon önerisi!

Erkut Tamay, İzmir'deki üst seviyede olan nüfus artışından kentin olumsuz etkilenmemesi için kentsel tasarım ve imar planlarının revize edilmesi gerektiğini söyledi.



CHP'den 7 Haziran Genel Seçimleri'nde  İzmir  milletvekili aday adayı olan mimar Erkut Tamay, İzmir'deki üst seviyede olan nüfus artışından kentin olumsuz etkilenmemesi için kentsel tasarım ve imar planlarının revize edilmesi gerektiğini söyledi.


Kentsel dönüşüm konusunda çalışmaları bulunan mimar Erkut Tamay, İzmir'de nufüs artışı en üst seviyede olduğunu, kilometrekareye 347 kişinin düştüğününü, otobüste, vapurda, metroda, trafikte, parklarda vakit geçirirken, sokakta, caddede yürürken nüfus yoğunluk artışından olumsuz etkilenmek için planlarda revizyon yapıması gerektiğini dile getirdi. İzmir'in kentsel tasarımının ve planlamaların en kısa zamanda mevcut sorunları ortadan kaldıracak şekilde yeniden tasarlanması gerektiğini belirten Tamay, "Yüzölçümü 12 bin 7 kilometrekare olan İzmir, 4 milyon 210 bin 99 nüfusa göre yeniden planlamalıdır. Kentin ihtiyacı olan yeni yolların açılması, planda olan yolların genişliklerinin revize edilmesi, yeşil alan, sosyal ve teknik donatı alanlarının bu yeni nüfus projeksiyon hesaplarına göre revize edilmesi gerekmektedir" dedi.


İç göçün yanı sıra, komşu ülkelerde yaşanan savaşlardan ve siyasal çalkantılardan kaçan mültecilerin de nüfusu arttırdığına dikkat çeken Tamay, Türkiye'ye gelen Suriyeli sayısının 2.7 milyon civarında olduğunu söyledi. Musul'daki operasyona bağlı olarak 100 bin Iraklı mültecinin de Türkiye sınırına geçmesinin beklendiğini dile getiren Tamay, "Tüm bu mültecilerin hedefi batıya açılan kapı olduğu için İzmir'dir. İzmir'de zaten önlenemeyen bir nufüs artışı varken bunun gibi öngörülemeyen mülteci akınlarının neticesinde İzmir'deki nüfus yoğunluğu artışlarına bir eylem planı yoktur. Bu nedenle mevcut imar planları nüfus projeksiyon hesapları dikkate alınarak güncenlenmelidir. Kent planları,yolların genişlikleri, yeşil alan, sosyal ve teknik donatı alanlarının bu yeni nüfus projeksiyon hesaplarına göre revize edilmelidir" dedi.


Hürriyet 


Geri Dön