24 / 04 / 2024

İzmir'de imara aykırı yapılar yıkılacak!

İzmir'de imara aykırı yapılar yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, İmar Barışı çerçevesinde başvuru yapılan ancak mevzuata uygun olmadığı gerekçesi ile iptal edilen 1.000'e yakın yapının yıkımı için ilçe belediyelerine yazı gönderildi...



Çevre ve Şehircilik  İzmir  İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yakından takip ettiği kaçak yapılarla mücadele konusunda Muğla'nın ardından İzmir'de de yoğun bir çalışma dönemi içine girildiği belirtti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İzmir’de İmar Barışı kapsamında 400 bine yakın vatandaşın Yapı Kayıt Belgesi aldı. Yapı Kayıt Belgesi'ni en çok alan ilçeler şu şekilde; Bornova yüzde 15,5, Buca yüzde 10,8, Karabağlar yüzde 7,8.

İzmir İl Müdürlüğü ekiplerinin 1.000'e yakın Yapı Kayıt Belgesi'ni, mevzuata uygun olmaması nedeniyle iptal ettiğinin bildirildiği Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü açıklamasında, belge iptallerinin ağırlıklı olarak yapıların 31 Aralık 2017 tarihi sonrası yapılmış olmasından kaynaklandığı belirtildi. 

Açıklamada, Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü'nün belgeleri iptal edilen ve imara aykırı bu yapıların yıkımı için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine yazı gönderdiği ifade edildi.

Yıkımların ivedilikle gerçekleştirilmesinin istendiği yazan yazıda ise aksi takdirde "yıkımların Valilik ve Bakanlık eliyle yapılacağı" bilgisi de yer aldı.

Denetçiler Çeşme'de sahaya indi

Ayrıca, Çeşme'den yapılan 20 bin 448 Yapı Kayıt Belgesi başvurusuyla ilgili incelemenin devam ettiği ifade edildi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denetçilerinin ilçedeki 800 Yapı Kayıt Belgesi'nin iptali konusunda sahada çalışma yürüttüğü ifade edilen açıklamada, çıkacak karara göre yıkım sürecinin başlatılacağı belirtildi. 

Açıklamada, İzmir'de Çeşme'nin ardından Urla'da da benzeri bir çalışmanın yürütüleceği bildirildi.


Geri Dön