25 / 04 / 2024

İzmir'de kaçak evlerin yıkımında gerginlik yaşandı!

İzmir'de kaçak evlerin yıkımında gerginlik yaşandı!

İzmir'de ormanlık bölgeye yapılan kaçak sekiz evin yıkımında gerginlik çıktı. Evi yıkılacak olan bir kişi pompalı tüfekle beş polisi yaralayıp kaçtı. Polislerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi..



İzmir'in Buca İlçesi Mustafa Kemal Mahallesi sınırlarında kalan ve ormanlık bölge yakınındaki sekiz ev için kaçak oldukları gerekçesiyle yıkım karan alındı. Karar üzerine Büyükşehir Belediyesi'nin talimatıyla Buca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yıkım çalışması başlattı. Dün sabah ekipler kaçak evlerin bulunduğu bölgeye gelirken evlerde yaşayanlar ise duruma tepki gösterdi. 

Bu sırada, evi yıkılacaklar arasında olan ve adı öğrenilemeyen bir kişi pompalı tüfekle belediye ekiplerinin yanında bulunan polislere ateş açtı. 


Tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği Buca İlçe Emniyet Amiri Şenol Kurt ile 4 polis memuru yaralandı. 

Yaralı polisler hastanelere kaldırılırken sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Yıkım kararının bölgede yaşayanlara tebliğ edilmediğini savunan CHP Buca İlçe Başkan Yardımcısı Göksel Bozkurt, "Yıkımın ertelenmesi için Buca ve Büyükşehır Belediye başkanlarına ulaşmaya çalıştım ancak sonuç alamadım" dedi. Polisleri yaralayıp, ormanlık alana kaçan zanlının yakalanması için operasyon başlatıldıı. Operasyona polis helikopteri de havadan destek verdi. 


8 ev yıkıldı Polislere ateş açılması üzerine bir süre ara verilen yıkıma, olay yerine çok sayıda polisin sevk edilmesinin ardından yeniden başladı. Buradaki 8 ev yıkılırken, buralarda oturanlar yıkım çalışmalarını gözyaşlarıyla izledi. Okuldan dönen öğrenciler ise yıkılan evlerinin enkazını üzüntüyle izledi. 

y ynuır oturduğu evinin yıkılmasına engel olamayan Pınar Çanak, "Bizim arazimiz tapulu. Bize.yıkacaklarını önceden söylemediler. İki çocukla nereye gidelim?" dedi. 


Çeşme'de  TOKİ  evlerine yargı engeli 

İzmir'de tartışma konusu olan TOKİ'nin Çeşme'ye yapacağı konutlarla ilgili Mimarlar Odası'nın açtığı davada, izmir 2'nci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. 


Mahkeme, 'dört katlı yapılaşmanın Çeşme'deki 2 katlı konut geleneğine aykırı olduğu', 'nüfus yoğunluğu artışının bölge içindeki donatı dengesini bozacağı' gerekçeleri başta olmak üzere planın imar mevzuatı hükümlerine uygun olmadığına karar verdi. 


Milliyet Gazetesi 


Geri Dön