25 / 04 / 2024

İzmir'de Kentsel Dönüşüm Danışmanlığı Sertifika Programı başladı!

İzmir'de Kentsel Dönüşüm Danışmanlığı Sertifika Programı başladı!

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde bilinçli, kalifiye, uzman kadronun yetiştirilmesi ve kentsel dönüşümde bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılmasına yönelik "Kentsel Dönüşüm Danışmanlığı" sertifika eğitim programı başlatıldı.



İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Salih Yılmaz ve  İzmir  Kentsel Dönüşüm ve Geliştirme Derneği Başkanı Burak Kuter bilinçli, kalifiye, uzman kadronun yetiştirilmesi ve kentsel dönüşümde bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılmasına yönelik "Kentsel Dönüşüm Danışmanlığı" sertifika eğitim programı başlattı.


Kentsel Dönüşüm Dernek Başkanı Burak Kuter "Kentsel Dönüşüm Danışmanlığı" sertifika programının İzmir'de ilk ve tek olduğunu, bu sebeple gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren İzmir'lilerin yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını ifade etti. Kuter, "Gecekondu ve depreme dayanıksız yapılar, İzmir'imizin en önemli sorunu. Son yıllarda kentsel dönüşüm bu sorunların çözümüne yönelik ülke gündeminin üst sıralarında yer aldı. Kentsel dönüşümün, hukuksal, ekonomik, finansal, sosyal ve fiziksel boyutlarının bütünü içinde kavranmak ve projelendirilmek zorunda olması gerekiyor. 20 saatlik eğitimin ardından yapılacak sınavı başarı ile geçen kursiyerlere, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi tarafından verilecek sertifika ile kursiyerler sektörlerinde öncü ve ilk olacak. Kentsel Dönüşüm Danışmanlığı sertifika programına sınırlı sayıda kursiyer kabul edilecek ve bu yıl içinde tekrarı olmayacak programın son kayıt tarihinin 20 Nisan" dedi. 



Hürriyet


Geri Dön