25 / 04 / 2024

İzmir'de kentsel dönüşüm uzlaşmacı modeliyle yapılıyor!

İzmir'de kentsel dönüşüm uzlaşmacı modeliyle yapılıyor!

İzmir’de Managemant Plus tarafından bu yıl 11.’si gerçekleştirilen ‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde kamu, yerel yönetimler ve sektör temsilcileri ‘uzlaşma’ modelinin dönüşümün kalbi olduğu konusunda birleşti. 



İlk oturumda açıklamalar yapan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşümün ‘kent ortaklığı’yla yapılabileceğini dile getirdi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Hüseyin Aslan,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’nin ‘uzlaşmacı’  yapısıyla dikkat çeken kentsel dönüşüm modelini kendilerinin yıllardır uyguladığını belirtti, “Bu yüzden hem bu modeli destekliyor hem de bize düşen her göreve de hazır olduğumuzu bildiriyoruz” diye konuştu.

İzmir’de kentsel dönüşümün geleceğinin Türkiye’deki tüm kentlerden çok daha fazla önem taşıdığını ifade eden Aslan, plansız kentleşmenin birçok sorunu beraberinde getirdiğini de vurguladı. Bunların başında tarım alanlarının tahribi, ulaşım ve altyapı yetersizlikleri, çevre kirliliğini ve kaçak yapılaşma gibi sorunların geldiğini ifade eden Aslan, “Gecekondular, virüs gibi şehirlerimizi sardı”  dedi. Bu yüzden İzmirliler için huzur içinde yaşayabilecekleri alanları oluşturmanın herkesin görevi olduğunu söyleyen Aslan, “Bunu yapmazsak İzmir’in geleceğini hançerlemiş oluruz” diye konuştu.


Geri Dön