19 / 04 / 2024

İzmir'de konut fiyatları 1 yılda yüzde 7 yükseldi!

İzmir'de konut fiyatları 1 yılda yüzde 7 yükseldi!

İzmir’de satılık konut fiyatları yükselişe geçti. Türkiye ortalaması 2 bin TL olan satılık konutların ortalama metrekare fiyatı İzmir’de Mart ayının ilk verilerine göre 3 bin 240 TL oldu.



Hürriyet Emlak gayrimenkul piyasasının nabzını tutuyor. Emlak sektöründe yaşanan kısa süreli durgunluk yerini canlılığa bıraktı. Fiyatlardaki yukarı yönlü hareketlenin başında  İzmir  geliyor. İzmir’deki satılık konutlar Mart'ta yüzde 7 oranında değer kazandı. İzmir’de bulunan satılık konutların ortalama metrekare fiyatı 3.240 TL, satılık konutların metrekare bazında Türkiye ortalaması ise 2.000 TL.

Emlak alımı için fiyatların stabil ve yükseliş eğiliminde olduğu dönemlerin oldukça cazip fırsatlar yarattığını belirten Hürriyet Emlak Satış Direktörü Çağrı Bozay, “İzmir’de yaşanan bu yukarı yönlü eğilim, emlak piyasasında önüzdeki dönemde yaşanacak gelişmelere dair önemli ipuçları veriyor. 2019’da sektördeki talebin yükselişe geçip fiyatların artış yönünde eğilim sergileyeceğini düşünüyoruz” dedi.

İzmir de konut fiyatları 1 yılda yüzde 7 yükseldi!

İzmir’de yükselişe geçen konut fiyatlarının başında Foça geliyor. Foça’daki satılık konut fiyatları bir yıllık sürede ortalama yüzde 49 artış gösterdi. Fiyatların yükseliş yönlü seyrettiği yerlerde Foça’yı takip eden ilçelerin başında Tire (%40), Seferihisar (%32), Menderes (%31), Karaburun, Menderes (%31), Güzelbahçe (%29) ve Çiğli (%27) geliyor. Satılık konut fiyatlarında artışla dikkat çeken bu ilçelerdeki metrekare fiyatlarında ise 5.109 TL ortalama ile Güzelbahçe ilk sırada yer alıyor. Güzelbahçe’yi 4.113 TL ile Menderes takip ediyor.

İzmir, ortalama metrekare fiyatlarında da Türkiye genelinin oldukça üzerinde bir grafik çiziyor. Metrekare bazında en yüksek değere sahip satılık konutlar 9.337 TL ile Çeşme’de yer alıyor. Çeşme’yi Güzelbahçe (5.109 TL), Urla (4.958 TL), Narlıdere (4.954 TL) ve Menderes (4.113 TL) izliyor. İzmir genelinde ortalama amortisman süresi ise 22 yıl. En kısa amortisman süresine sahip ilçeler; 19 yılla Bergama, Ödemiş ve Konak.


Geri Dön