29 / 03 / 2024

İzmir’de konut satışları yüzde 4.5 arttı!

 İzmir’de konut satışları yüzde 4.5 arttı!

Konut satışında Türkiye lideri İstanbul bu sene yüzde 3.06 ile düşüş gösterirken, İzmir’de konut satışları bu sene yüzde 4.52 artışla Türkiye ortalamasına yaklaştı.



İzmir’de Aryom Koru gibi farklı donanımlara sahip mimari konsepti olan, yeni bir yaşam kültürü ile katma değer yaratan projeler İstanbul’daki yatırımcıların İzmir’e kayma sürecini başlattı. 



Aryom Koru projesinin oluşturacağı yeni yaşam kültürünün ve projede alım kolaylıklarının İstanbul’lu alıcılar tarafından da fark edildiğini ve son haftalarda projeye İstanbul’dan gelen taleplerin arttığını dile getiren Aryom İnşaat Yönetim Kurul Başkanı Mustafa Günday konu ile ilgili olarak şunları söyledi:


 İzmir’de konut satışları yüzde 4.5 arttı!


“Gayrimenkul şampiyonluğunu elinde bulunduran ve Türkiye genelinde geçen yıl 1.341.000 konuttan 232.428’inin satıldığı İstanbul’da satışlar, son üç ayda yüzde 5.52 arttı, yıllık bazda ise yüzde 3.06 azaldı. Bu şehirde satışlar, yüzde 5.52 ile ülke ortalaması olan yüzde 5.1’e yakın bir performans göstermesine karşın,  İzmir  ve Anadolu şehirlerinde adeta satış patlaması yaşanıyor. Konut satışlarında 3’üncü büyük il İzmir’de satışların son üç aylık dönemde yüzde 18.71 artması ile yıl bazında yüzde 4.52 artışla Türkiye ortalamasına yaklaştığı dikkat çekiyor. Son haftalarda İstanbul’lu konut alıcılarının İzmir’e yönelme sürecini çok yakından projemizde de izliyoruz. Gelen taleplerde tüm Türkiye genelinde yüzde 80.72 olan İzmir oranı ve yüzde 8.16 olan İstanbul oranı, son haftalarda farklılık göstermiş ve Türkiye genelinde projemize talep gösteren İstanbul’lu yatırımcıların oranı tam 3 katına çıkarak yüzde 24.09’a yükselmiştir.” 


İstanbul’lu yatırımcıların projeye olan yoğun talebinin sebebini yarattıkları yeni yaşam konsepti ve ödeme kolaylıklarına bağlayan Mustafa Günday, “24 ay sonra bitecek Aryom Koru’da 30 farklı daire var. Konutlarımız artık sadece İzmir’li değil, İstanbul’lu alıcıları ile de buluşuyor” şeklinde konuştu.


Milliyet 


Geri Dön