25 / 04 / 2024

İzmir'de sağlıklı yapı stoku yüzde 15!

İzmir'de sağlıklı yapı stoku yüzde 15!

KORDON Rotary Kulubü'nün Swissotel'de düzenlenen toplantısına konuk konuşmacı olarak katılan Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, İzmir'in yüzde 85'inin dönüşüme muhtaç olduğunu vurguladı.



KORDON Rotary Kulubü'nün Swissotel'de düzenlenen toplantısına konuk konuşmacı olarak katılan Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır,  deprem bölgesi olan İzmir'de kentsel donu şumun önemine dikkat çekti, İzmir'deki sağlıklı yapı stokunun yüzde 15 seviyesinde olduğunu belirten Nasır, "Dönüşüm özellikle nüfus yoğun bölgelerde başlamalı. Yeni yapılacak binalar da çevresiyle bütüncül ve sosyal donatılarla birlikte planlanmalı" dedi. 


İzmir'in yüzde 85'inin dönüşüme muhtaç olduğunu vurgulayan Necip Nasır. "Yarın bir gün deprem olduğu zaman yaşanacak can ve mal kayıplarının vebalini kimse taşıyamaz. Bunların onune geçmek için kentsel dönüşüm izmir Kordon Rotary Kuiubo Baştanı Hail Erdem, Neop Nasıra teşekkürlerini sunda mutlaka uygulanmalı. Kentsel dönüşümle elde edilecek yeni arsalar sadece bina olarak değil, yeni yollar ve yeşil alanlarıyla bir bütün olarak planlanmalı. Bu da tüm kent aktörlerinin bu konuda tek ses olarak aynı amaç için çalışmasıyla mümkün" diye konuştu. 



Hürriyet Ege


Geri Dön