26 / 04 / 2024

İzmir'de terziler kira sorunu için çözüm bekliyor!

İzmir'de terziler kira sorunu için çözüm bekliyor!

İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası (İTKO) Başkanı Muharrem Karakuş, kent genelinde kiracılar ve mülk sahipleri arasında kira konusunda büyük sıkıntıların yaşandığını dile getirdi. 



İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası (İTKO) Başkanı Muharrem Karakuş, İzmir'de faaliyet gösteren terzilerin kira sorunlarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

Milliyet'te yer alan habere göre; Karakuş yaşanan sıkıntılar nedeniyle mülk sahipleri ile aralarında ciddi problemler yaşandığını söyleyerek hükümetten yardım beklediklerini söyledi. Karakuş açıklamasında “30 yıldır aynı yerde çalışan, kirasını aksatmayan arkadaşımızın icraya verildiğine, 10 yıldır işyeri sahibi ile güzel dostluğunu sürdüren üyemizin şimdi mahkemelik olduğuna şahit olduk. Bu durum bizi çok üzüyor. Eğer mülk sahipleri kendi inisiyatifleri ile özveride bulunmuyorlarsa bu konu yasal düzenleme ile çözüme kavuşturulmalı” dedi.

İzmir de terziler kira sorunu için çözüm bekliyor!

Esnaftan yarı kira alınması konusunda öneride bulunan Karakuş “Toplumsal dayanışmanın gereği budur. Tüm yükün küçük esnafa yüklenmesi adil değil” şeklinde konuştu.

Esnafın kira sorunu büyüyor!


Geri Dön