18 / 04 / 2024

İzmir'de tüm binaların envanteri çıkarılacak!

İzmir'de tüm binaların envanteri çıkarılacak!

İzmir'de art arda yaşanan depremlerden sonra tüm İzmirliler yaşadıkları binaların sağlamlılığını sorguluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kentte tüm binaların envanterinin çıkarılacağını dile getirdi. 



2020 yılında art arda yaşanan depremler nedeniyle herkesin gündemi deprem oldu. Özellikle İzmir'de meydana gelen şiddetli depremler ve yıkımlar binaların sağlamlılığı konusunda şüphe uyandırdı. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Onur Çakır bugünkü köşe yazısında deprem ve bina sağlığını kaleme aldı. İşte Çakır'ın o yazısı...

zmir gerçekten kötü günler geçiriyor. 30 Ekim’de yaşanan deprem felaketinin izleri silinmemişken şimdi de sel felaketiyle karşı karşıya kaldık.

 İzmir de tüm binaların envanteri çıkarılacak!

Önceki gün gece yarısı yataktan yağmurun sesine kalktım. Şimdiye kadar böylesini gerçekten görmedim. Sabahın ilk ışıklarıyla hepimiz felaketin boyutunu gözlerimizle gördük. Araçlar sular altında kaldı, evleri-işyerlerini su bastı. Maalesef Menderes’te 2 vatandaş sel nedeniyle hayatını kaybetti. 30 Ekim’deki  İzmir  depreminin hemen ardından 4 milyon kişinin tek gündemi deprem oldu. Hepimiz, “Acaba binamız sağlam mı?” sorusunu sormaya başladık. Hissedebileceğimiz türde bir deprem olduğunda yerimizden fırlar hale geldik. Psikolojimiz bozuldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de bu konuda önemli açıklamalarda bulundu ve binaların envanterini çıkarmak için çalışma başlatacaklarını ifade etti. En önemli gündem maddesinin deprem olduğunu açıkladı.
 

Türkiye'nin konut envanteri çıkarılmalı!


Geri Dön