25 / 04 / 2024

İzmir'deki binaların 84'ü eski!

İzmir'deki binaların 84'ü eski!

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Salcı, İzmir depremine yönelik yaptığı açıklamada kent gelinde bulunan 84 binanın eski yönetmeliğe göre inşa edildiğini açıkladı.



 Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED),  İzmir  depremi sonrası üyelerini bilgilendirmek amacıyla online toplantı düzenledi. Milliyet'te yer alan habere göre; toplantıya Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Salcı da katıldı. 

Toplantıda konuşan Salcı, deprem sigortası ve acil durum eylem planlarının tecrübe ederek hazırlanması gerektiğini vurgulayarak “Hayat üçgeni binanız yıkılmadığında, üzerinize devrileceklerden korunmak içindir. Önemli olan binanızın sağlam olduğundan emin olmak. İzmir’de 84 bin bina eski yönetmeliklere tabi olarak yapılmış” dedi. 

Depremde 117 can kaybının olduğunu hatırlatan BASİFED Başkanı Hasan Küçükkurt da, “Yüzlerce ev yıkıldı, ancak AFAD koordinasyonunda AKUT ve diğer arama kurtarma ekiplerine teşekkür ediyoruz. Hızlı bir yardımlaşmayla yaraları sarmayı başardık. Depremler bitmez. Kent olarak bilinçlenmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

İzmir’de son dayanıksız bina da dönüşmeden kimse güvende değil!

Geri Dön