24 / 04 / 2024

İzmir'deki inşaat sektörünün temsilcileri seçim sonuçlarından memnun!

İzmir'deki inşaat sektörünün temsilcileri seçim sonuçlarından memnun!

Türkiye 1 Kasım'da tekrar sandık başına gitti. Gerçekleştirilen seçimlerde AK Parti, yüzde 49'u aşkın oy oranıyla yeniden iktidara gelerek, meclise en fazla milletvekili gönderen parti oldu.



Öte yandan AK Parti'nin iktidara gelmesinin ardından gözler sonuçların ekonomik yansımalarına çevrildi. Ekonominin lokomotifi durumundaki inşaat sektörünün İzmir'deki temsilcileri, sonuçların piyasaya büyük bir canlılık getireceğini söyledi. 

 

Seçimleri değerlendiren Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, 1 Kasım seçimlerinde vatandaşın istikrarı tercih ettiğini ifade ederek "İnşaat sektörünün durağanlaşması, dövizin iniş çıkışları ve istikrarsızlık, sektörde yeni projelerin harekete geçmesini engellemişti. Çoğu yatırımcı projelerini askıya almış, seçim sonuçlarını bekliyordu. İnşallah bu yeni süreç Mayıs 2013'teki günlerin devamı olacaktır. Kredi faizlerinin istikrarla birlikte düşeceğini ve 2013 yılındaki rakamlar olmasa da, o seviyelere yakın bir sürece girilmesi halinde, sektörün daha da hareketleneceğini düşünüyorum" dedi.

 

  "YENİ PROJELER HAYATA GEÇİRECEK VE HALİYLE TALEP ARTACAK"

 

  Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer de, inşaat sektörünün bundan sonraki süreçte daha hareketli olacağını ifade ederek şöyle konuştu: "İnşaat sektörü Türkiye'nin parlayan yıldızı. Türkiye'nin de bu bağlamda çağdaş konutlara ve kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Hükümetteki istikrarla birlikte kredi faizleri ve normal faizlerin de düşmesini öngörüyorum. İnşaat sektörü daha aktif olacak ve yatırımcılar da hareketlenecektir." 

 

  Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı ise, şu açıklamalarda bulundu:

 

  "Vatandaş ekonomi ve güvenlik alanında istikrara oy verdi. Ekonomide bir parlama olacağını düşünüyorum. Ekonomideki gelişmelerin ilk etkileyeceği sektör inşaat. Dövizden çıkılıp, konuta girilmesi gereken bir dönem. Bugünden itibaren konut tarafında zamları göreceğiz. İstikrar, beklenti ve fiyatları yukarı çekecek. Bununla birlikte inşaatta beklenmeyen bir canlanma olacağını düşünüyorum. Üretim artacak, yeni projeler hayata geçirilecek ve haliyle talep artacak."


Star


Geri Dön