28 / 03 / 2024

İzmir'deki otopark sorunu çözüme kavuşacak!

İzmir'deki otopark sorunu çözüme kavuşacak!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır,Çevre ve Şehircilik Bakanlığının her daireye bir otopark düzenlemesini değerlendirdi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığının her daireye bir otopark düzenlemesi, İzmirli müteahhirler tarafından olumlu karşılandı. İzmirli müteahhitler İzmir'de otopark sorununu çözüme kavuşturacağını ve otopark sorunun tarih olacağını söyledi. 


İzmir kent merkezinde vatandaşlar arabasını koyacak ye bulmakta zorlanıyor. Yeni yapılan projelerde ise en dikkat çekici özellik olarak otoparklar için ayrı yer ayrılıp ayrılmadığına bakılıyor. Çevre ve Şehirilik Bakanlığının her daireye bir otopark düzenlemesi ile bu sorun ortadan kalkacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Japonya'daki otopark sistemini incelemeye aldı. 


Yerel yönetimden talep 

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır konuyla ilgili değerlendirme yaptı. Nasır konunun henüz net olmadığını dile getirerek, "Şu anda yerel yönetimlerden kendi illerine göre düzenleme yapıp bakanlığa geri dönmelerini istemişler. Bununla ilgili de çok az bir zamanın kaldığını söylenmiş. İmarla ilgili talepler giderse bakanlık talepleri ona göre düzenleyecek." dedi. 


İzmir'de de görev  İzmir  Büyükşehir Belediyesine düşüyor diyen Nasır sözlerini şu şekilde sürdürdü, "İzmir'in taleplerine, yapılaşma koşullarına uygun imar plan lejantlarının taleplerini bakanlığa iletirse ona göre düzenleme yapılacak" 


Yeni Bakış


Geri Dön