26 / 04 / 2024

İzmir'deki yapıların yüzde 65'i kaçak!

İzmir'deki yapıların yüzde 65'i kaçak!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ile bir araya gelen Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, "Kentsel dönüşümde ortak çalışmalar yapmaya hazırız" dedi.



Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Çevre ve Şehircilik  İzmir  İl Müdürü Selahattin Varan'ı makamında ziyaret etti. Varan, Ege-Koop'un bugüne kadar hayata geçirdiği projelerle sadece İzmir'de değil Türkiye'de örnek bir kuruluş olarak gösterildiğini söyledi. 


RİSKLİ YAPILAR 


İl Müdürü Varan, "Ege-Koop'un bu tecrübesinden yararlanmaya, kentsel dönüşümde ortak çalışmalar yapmaya hazırız" dedi. 


Varan'ın İzmir'de şehircilikle ilgili kurumun başına getirilmesini mutlulukla karşıladıklarını belirten Aslan, "Sayıştay İzmir'deki konutların 313 bininin riskli yapı olduğunu ve yenilenmesi gerektiğini belirtmesine rağmen İzmir'de kentsel dönüşüm beş yıl önceki noktada. Yapıların yüzde 65'i maalesef kaçak. 

İki buçuk yıl önce hükümetin aldığı kentsel dönüşüm kararı Türkiye ile birlikte İzmir'in bu feci durumunu değiştirme yolunda önemli bir adımdı ancak maalesef gereken hassasiyet gösterilmedi" diye konuştu. Özellikle belediyelerin dar ve sabit gelirli yurttaşların konut sahibi olmalarını sağlayacak bir metrekare dahi arsa üretmediklerini kaydeden Aslan, "Kentsel dönüşüm projeleri siyasete alet edinmiş, kafa karışıklığı yaratmış. Kentsel dönüşüm İzmir'de fiyaskoya dönüşmüştür" dedi. 


30 YILLIK DENEYİM 


Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan da, "Ege-Koop gibi 30 yıllık bir deneyim bu yolda bizim için ciddi bir şans. Gerek dönüşüm alanlarında gerekse mahalle bazında ortak projeyer geliştirebiliriz" diye konuştu.


Habertürk Egeli


Geri Dön