23 / 04 / 2024

İzmir'den ev almak en iyi yatırım!

İzmir'den ev almak en iyi yatırım!

Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu gayrimenkul almak isteyenlerin yılınson fırsatını kaçırmamalarını söyledi.



2018 yılında emlak sektöründe konut kredi faizlerinin yükseleceği hususunda kanaatin yüksek olduğunu söyleyen  İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu ev almak isteyenlerin yılın son fırsatını kaçırmamalarını söyledi.

 

“Unutmayın İzmir’den ev sahibi olmak demek, en iyi yatırım demektir” dedi.  Mesut Güleroğlu, “İzmir, gayrimenkul açısından bir çekim merkezi haline geldi. İstanbul’dan İzmir’e yönelik beyaz yaka göçü, önemli şirketlerin merkezlerini İzmir’e taşıması ve kısa süre sonda tamamlanacak otoyol ve hızlı tren projeleri de bu çekim merkezini cazip hale getiriyor. Tüm bunların yanına yeni yılla birlikte konut faizlerindeki artış beklentisi de eklenince yatırımcı için bu ay kaçırılmayacak bir fırsat halini alıyor” dedi. 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde geçen yıl sonu itibariyle devreye alınan 'Emlak seferberliği’ kapsamında birçok banka konut faizlerini düşürmüş, konut kredisinde faiz oranları 0,80’lerin altına indirilmişti. Yaz sezonuyla birlikte talep artışının oluşması ile birlikte konut kredi faizlerinde artış gözüktü ve 2018 yılında da konut kredilerinde faizlerin artacağı öngörülüyor. 
 


Geri Dön