26 / 04 / 2024

İzmir'e 10 yılda 350 bin konut yapılmalı!

İzmir'e 10 yılda 350 bin konut yapılmalı!

İTO’nun 9 Nisan’da gerçekleşecek olan meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinde 67. İnşaat, Yapım ve Onarım Grubu’ndan meclis üyeliğine aday olan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Kemalpaşalı inşaatçılar ile buluştu. 



İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “İnşaat sektörü gelecek 10 yılın yıldız ve lokomotif sektörlerinden biri olacak. Son açıklanan büyüme rakamları bu kadar yüksek ise bunda inşaatın büyük rolü var. Özellikle kentsel dönüşüm ile İzmirde inşaat sektörü çok daha parlayacak. İzmir’de dönüşüm aslında tam başlamadı. Gelecek 10 yıl boyunca kentsel dönüşümde 350 bin konutun yapılması gerekiyor.  İzmir  gecekondulardan ancak böyle kurtarıp, yeniden inşa edebiliriz” dedi.

Ruhsat sorunu çözülecek
Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Demirtaş, “Üyelerimizin özellikle inşaat ruhsatlarını almada çok sorun yaşadığını görüyoruz. Yeni dönemle birlikte İnşaat Ruhsatları Çözüm Masası kuracağız. Kentsel dönüşümün 2-3 bin konutluk bölümler, parseller halinde değil, 100-150 konutluk bölümlerde yapılması için çalışacağız. Ancak o zaman bu konutları yapabiliriz, malzeme satıcıları da malzeme satabilir” diye açıklama yaptı.

Hastane de geliyor
İTO Başkanı Demirtaş, üyelerin en büyük sorunlarının başında eğitim ve sağlığın geldiğini, eğitim sorununun çözümü için İzmir Ekonomi Üniversitesini kurduklarını da sözlerine ekleyerek, İEÜ’de okuyan üyelerin çocuklarının eğitim ücretlerine yüzde 10 indirim yaptıklarını, bu oranı yüzde 25’e çıkartmak için çalıştıklarını anlattı. Demirtaş, “Sıra hastanede. Halen inşaatı devam eden hastanemizde üyelerimiz tedavi olabilecek” dedi.


Geri Dön