25 / 04 / 2024

İzmir'e 100 bin euroluk deniz otoyolu!

İzmir'e 100 bin euroluk deniz otoyolu!

Akdeniz İçin Birlik Teşkilatı, İzmir-İtalya-Tunus limanları arasında düzenli Ro-Ro taşımacılığı yapılması için proje hazırladı. Hazırlanan proje Akdeniz’in küresel rekabet gücünü artırmaya yönelik olacak...



Akdeniz İçin Birlik Teşkilatı, kentsel projelerin finansmanı çerçevesinde; İzmir, İtalya ve Tunus limanları arasında düzenli deniz otobanı projesini hayata geçirecek. Yaşar Üniversitesi Uluslararası Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin konuğu olan Akdeniz İçin Birlik Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı ve Milli Güvenlik Kurulu eski Genel Sekreteri, Emekli Büyükelçi Yiğit Alpogan, teşkilatın, İzmir'in çevre sorunlarına ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak projelerini paylaştı.


43 ülkeden destek 


Alpogan, Akdeniz İçin Birlik Teşkilatı'nın, Avrupa Birliği ile Güney ve Doğu Akdeniz ülkeleri arasında ekonomik, siyasi ve sosyal konularda ilişkileri geliştirerek projeler oluşturduğunu dile getirirken, "43 üye devletin desteğini alarak finans kuruluşlarıyla sıkı ilişkiler geliştiren teşkilatımız Türkiye için de somut projeler üzerinde çalışıyor. Bunlardan biri de İzmir-Brindisi (İtalya) ve İzmir-Rades (Tunus) limanları arasında düzenli Ro-Ro taşımacılığı yapılması kapsamında geliştirilen deniz otobanı projesi. Proje, yük taşımacılığını karayolundan deniz yoluna aktarılmasını amaçlıyor" dedi.


İhracatta yeni dönem 


Alpogan, Akdeniz'in küresel rekabet gücünü artırmayı hedefleyen projenin 2016-2019 yılları arasında hayata geçmesinin planlandığını dile getirerek, "100 milyon Euro civarında destek görecek olan proje için  İzmir  Ticaret Odası, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Liman Başkanlığı ile temasa geçildi. Proje çerçevesinde limanların genişletilmesi için de çeşitli çalışmalar yapılacak. Projenin İzmir için önemi ortada. Türk ihracat ürünleri için yeni bir dönem başlayacak" diye konuştu. 1 Haziran'da Ürdün Amman'da gerçekleştirilecek teşkilat toplantısında İzmir için hazırlanan katı atık projesinin de sunumunu gerçekleştireceğini belirten Alpogan, "Projenin onayını almak için çalışmalar sürüyor" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön