24 / 04 / 2024

İzmir’e 582 bin ağaç dikilecek!

İzmir’e 582 bin ağaç dikilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’ ın 10 katı büyüklüğündeki bir alana 582 bin ağaç dikecek. Büyük şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeşil seferberliğini Buca ilçesinden başlattı....




Büyükşehir Belediyesi, Evka-1 semtinde yeni bir kent ormanı oluşturuyor. 100 bin metrekarelik alanda, 10 türde 2 bin ağaç ve 4 bin çalı dikimi çalışmalarına katılan Başkan Kocaoğlu, “Yeşille, ağaçlandırmayla hem gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir kent bırakırız hem de erozyonu önleriz. Bu yüzden ağaç seferberliği yapmamız lazım. Göreve geldiğimizden bugüne kadar Kadifekale’de, Kültürpark alanı büyüklüğünde bir alan kazandırdık. İnciraltı’nda, Kültürpark’ın üç katı büyüklüğünde bir kent ormanı oluşturduk.” dedi. Göreve geldiği günden bu yana İzmir’deki yeşil alan miktarını iki katına çıkardıklarını kaydeden Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, yeşil alan miktarını 14 milyon metrekareye çıkardık. Şu anda metropol ilçeler dahil 35 milyon metrekarelik yeşil alanımız bulunuyor. Kişi başına düşen yeşil alan miktarımız 12,68 metrekareye ulaştı ama bunlar yeterli değil, hızlı bir şekilde bu çalışmaları arttıracağız.” dedi. İzmir’deki yeşil seferberliğinin sürdürüleceğini ve iki yıl içinde 11 ağaçlandırma alanına 582 bin ağaç daha dikileceğini söyleyen Kocaoğlu, Kadifekale ve Evka-1’in yanısıra Menemen Hıdırtepe ve Asarlık, Uzundere TOKİ, Bornova Evka-4, Çiğli Evka-2, Bayraklı Örnekköy ve Doğançay, Harmandalı Katı Atık Depolama Alanı ile İZSU Tahtalı Havzası’nda yeni kent ormanları oluşturacakları bilgisini verdi.


Evka-1’deki 100 bin metrekarelik alana çınar, tesbih, mavi servi, erguvan, gravilla, yeşil ligsutrum, sofora, pembe çiçekli akasya, fıstık çamı ve sedir türlerinden toplam 2 bin ağaç dikiliyor. Ayrıca 4 bin adet de çalı grubu bitki dikilecek.


Pirsus Haber


Geri Dön