26 / 04 / 2024

İzmir'e arkeoloji enstitüsü kurulacak! 

İzmir'e arkeoloji enstitüsü kurulacak! 

Smyra Antik Kenti'ni gezen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ayrıca Sandal, İzmir’de arkeoloji enstitüsü kurumayı hedefliyor. 



İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçenin ve İzmir’in en tarihi noktalarından Smyrna Antik Kenti’ni gezdi. Bayraklı Ören Yeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Cumhur Tanrıver’den alan hakkında Sandal'a bilgi verdi. 

Milliyet'te yer alan habere göre, Büyükşehir Belediyesi,  İzmir  Ticaret Odası, Turizm il Müdürlüğü ve İzmir Kalkınma Ajansı gibi kurumlarla iletişime geçip Smyrna için işbirliği çağrısı yapacaklarını belirtti.

Smyrna Antik Kenti’nin tarihi dokusuna uygun şekilde canlandırılacağını vurgulayan Sandal, “Kent tarihini korumak adına belediyede bir masa kurulması konusunu meclis gündemine alacağız. Bu konuda ayrıca bir dernek kurup kentteki STK ve odaların desteğini alacağız” ifadelerini kullandı. 

Sandal, yaklaşık 100 dönümlük alanda süren kazı çalışmalarının gelen ödeneklere göre şekillendiği Smyrna için Kültür Bakanlığı ile de temasa geçeceklerini sözlerine ekledi. Ayrıca, kazı personellerinin önerileri arasında yer alan İzmir’de arkeoloji enstitüsü kurulması ile ilgili de araştırma yapılmasını isteyen Başkan Sandal, proje kapsamında yapılabilecek müzenin ilçenin turizm potansiyelini artıracağını söyledi.

 


Geri Dön