19 / 04 / 2024

İzmir'e çok sayıda üst geçit inşa edilecek!

İzmir'e çok sayıda üst geçit inşa edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kent içindeki hemzemin geçitlerin kaldırılmasının kolay bir iş
olmadığını belirtti



Aziz Kocaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, hemzemin geçitlerin kaldırılmasının,  İzmir  tarihinin en önemli projelerinden birisi olduğunu, vatandaşların mağdur edilmemesi için çok sayıda üst geçit inşa edeceklerini kaydetti.

Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti:
"Uyguladığımız projede eksikler olabilir. Bu eksikler süratle giderilecektir. Sistemin oturması zaman alacaktır. İzmirli hemşehrilerimizin sabırla sonucu beklemelerini, talep ve önerilerini bize bildirmelerini diliyorum. Önemli olan bu projeye gölge düşmemesidir. Bize güvensinler ve inansınlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi, gereken yerlerde hem yaya geçidi hem de kara yolu alt geçidi yapmaya muktedirdir."

Büyükşehir Belediyesinin, Buca'daki Seyhan Mahallesi ile Gaziemir'deki Binbaşı Reşat Bey ve Dokuz Eylül Mahallesi'nde yapılacak yaya üst geçitleri için gerekli ihaleleri tamamladığı, Karşıyaka Tüneli üst geçit düzenlemesi için de ihaleye çıkıldığı bildirildi.

Öte yandan, Konak'ta Yenidoğan, Küçükada ve 19 Mayıs mahalleleri, Kahramanlar Akıncılar Caddesi, Çınarlı, Karşıyaka'daki Şemikler Meydanı ile Çiğli ve Balatçık'ta yaya üst geçitleri yapılacak.

Ayrıca, Harmandalı geçidinin bulunduğu TEKEL lojmanları bölgesine de yaya üst geçidi inşa edilecek. Yaya üst geçitlerinin tamamı engelliler için asansörlü, sabit merdivenli olarak hemzemin geçitlerin olduğu bölgede inşa edilecek.
AA


Geri Dön