17 / 04 / 2024

İzmir'e Deprem Bilim Kurulu geliyor!

İzmir'e Deprem Bilim Kurulu geliyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve  DEÜ’nün AFAD’la imzaladığı protokol ile birlikte İzmir'de açılacak Deprem Bilim Kurulu için ilk adım atıldı.



AFAD  İzmir  İl Müdürlüğü ile Dokuz Eylül Üniversitesi arasından Deprem Bilim Kurulu için anlaşma imzalandı. Milliyet'te yer alan habere göre; İzmir İl Afet Risk Azaltma Programı (İRAP) Hazırlık Toplantısı’na katılan Bakan Soylu, DEÜ Rektörlüğü’ne ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne (DAUM) teşekkür etti. İzmir İçin Deprem Erken Uyarı Sistemi’nin (DEUSİS) geliştirilmesi yolunda çalışmaların başlatıldığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar da “Sorumluluğumuzun farkındayız” dedi. Kurul ileİzmir’in 30 ilçesinde deprem, heyelan ve sel gibi risklerin tespit edilip bunlara yönelik gerekli önlemlerin alınması hedefleniyor. Çalışmalara İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan da teşekkür geldi.

İzmir e Deprem Bilim Kurulu geliyor!

750 bin lira  

İzmir'de büyük felaketin yaşandığını söyleyen  Prof. Dr Nükhet Hotar, “Birçok can kaybımız oldu ve bu duruma çok üzüldük. Yaşadığımız acı olaylardan ders çıkarmamız gerektiğini, ülke olarak bir kez daha anlamış olduk” dedi.

Rektör Hotar, “İzmir’deki depremin ardından DAUM Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir hocamız, ekibiyle birlikte kısa sürede Samos Deprem Raporu’nu hazırladı. Bizler de bunu geniş katılımlı bir toplantıda kamuoyu ile paylaştık. Yine ulusal düzeyde hizmet verecek ‘Deprem Bilim Kurulu’ önerimizi dile getirdik” dedi.

Hotar, sözlerini şu şekilde bitirdi:

“Bir aksilik olmazsa çalışmalar kısa sürede başlayacak ve 2 yıl içinde bitirilecek. Bu proje için de yaklaşık 750 bin lira gibi, ciddi bir kaynak ayırılacak.”


Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm masası kuruldu!


Geri Dön