27 / 04 / 2024

İzmir'e konut yatırımı çağrısı!

İzmir'e konut yatırımı çağrısı!

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, İzmir’de inşaat sektörünün geleceği hakkında önemli açıklamalar yaptı. 



Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, İzmir’de inşaat sektörünün geleceği hakkında önemli açıklamalar yaptı. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; İzmir’e yatırım yapma çağrısında bulunan Kenan Kalı, İzmir’in bu kente yatırım yapanlara önümüzdeki dönemde de kazandırmaya devam edeceğini de vurguladı. 

 

İzmir’in başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin diğer illerinden nitelikli göç aldığını vurgulayan Op. Dr. Kenan Kalı, ’’İzmir’e başlayan nitelikli göç önümüzdeki yıllarda da artarak sürecek. İzmir’e geçtiğimiz sürede İstanbul’dan yaklaşık 60 - 70 bin kişi göç etti. Özellikle İstanbul’daki yoğunluktan ve keşmekeşten bunalmış üst gelirli vatandaşlarımız yaşamak için İzmir’i tercih ediyor. İstanbul’un nüfusu, tarihinde ilk kez azaldı. Bu çok önemli bir gelişme ve başlangıç. İzmir’in hem İstanbul’un vaat ettiği sosyal olanakları barındırması, hem de daha ferah ve yaşanabilir bir kent olması tüm Türkiye’yi kendine çekiyor. Bu da İzmir’in bir cazibe merkezi olmasını sağlıyor’’ diye konuştu.


İzmirlilerin geçen yıl almadığı evleri bu yıl alamadığına dikkat çeken Kalı, konutlardaki fiyat artışı trendinin ise süreceğini sözlerine ekledi. İzmir’de kötü lokasyonun olmadığını da dikkat çeken Kalı,  doğru lokasyonda doğru projeyi ürermenin önemini vurguladı.


Geri Dön