24 / 04 / 2024

İzmir'e yeni fuar alanı geliyor

İzmir'e yeni fuar alanı geliyor

Gaziemir'de planlanan yeni fuar alanı için birkaç ayda temel atılması bekleniyor.



TOBB'un ana hissedar olduğu fuarcılık şirketi  İzmir  Fuar ve Kongre A.Ş.'nin (İFKAŞ) kuruluşu tamamlanma aşamasında. Şimdi sıra Gaziemir'de planlanan yeni fuar alanına geldi. Birkaç ayda temel atılması bekleniyor. Sermayesi 100 milyon TL olarak belirlenen fuarcılık şirketine TOBB yüzde 35, Büyükşehir Belediyesi yüzde 30, ESBAŞ yüzde 15 ortak oldu. Geriye kalan yüzde 20 hisse, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, Ege İhracatçı Birliği'yle işadamları arasında paylaşıldı. İFKAŞ, Gaziemir'de planlanan 330 bin metrekarelik Uluslararası Fuar Alanı'nın yapımına 29 Mart seçimleri sonrasında başlayacak.

Kocaoğlu bilgi verdi
Başkan Aziz Kocaoğlu, şirketin ana sözleşmesi dahil ön çalışmaların tamamlandığını dile getirdi. Kocaoğlu, yeni kongre merkezi ve fuar kompleksi için birkaç ayda temel atma aşamasına gelineceğini söyledi, "Bu proje, İzmir fuarcılığına çok büyük katkıda bulunacak. Bugünkü mevcut alanımız olan Kültürpark, amaca uygun şekilde düzenlenerek sanat, kültür ve bilim için kullanılacak. Artık mermer taşıyan TIR'lar buraya girmeyecek. Kültürpark'ta bilim, sanat ve kültür yaşayacak."

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'de 1923 yılındaki İktisat Kongresi'yle başlayan fuarcılık geleneğinin artık kent insanıyla bütünleştiğine, fuarın hem özel sektör mantığıyla hem de kentlilik bilinciyle yönetilmesi gerektiğine dikkat çekti. Kocaoğlu, şunları ifade etti:

Yılda en az 100 fuar
"100 milyon TL'lik sermaye tamamlandı. Bir-iki aya kadar ilk kazma vurulur diye düşünüyorum. Ancak bunu malzeme olmasın diye seçim öncesinde gerçekleştirmek istemiyorum. Yeni fuar şirketinde kurumsal bir anlayışı oturtmak istiyoruz. Yılın 365 günü ve yılda en az 100 fuar yapmalıyız ki bu fuar alanını doldurabilelim. Burada İzmir fuarcılığı belirli sektörler için kaçınılmaz, `olmazsa olmaz' oluncaya kadar desteklerimiz devam edecek."

Milliyet

Geri Dön