26 / 04 / 2024

İzmir'in konut devi Ege Koop, Türkiye'ye yayılıyor

İzmir'in konut devi Ege Koop, Türkiye'ye yayılıyor

İzmir'de 10 proje ile 26 bin konut üreten Ege Koop şimdi de Türkiye'ye açılıyor. Kar amacı gütmeden çalışan kurum ilk olarak Ege'deki illere yayılacak, sonraki hedef ise Ankara ve İstanbul olacak



Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, 27 yıldır İzmir'de faaliyet gösteren bir kooperatifler birliği olduklarını belirterek, şehrin her bölgesinde çok farklı projeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Aslan, şunları anlattı:

"Biz kar amaçlı bir kuruluş değil sosyal bir kurumuz, bunun altını çiziyorum. Şimdiye kadar 10 proje ile şehre deyim yerindeyse 10 ayrı il kurduk. Bu projelerde yer alan 26 bin konutta toplam 100 bin kişi yaşıyor. Biz yıllardır İzmir'de kalmaya çalıştık ama artık o kadar çok talep geliyor ki... Bu talepler sonrasında Genel Kurul'da aldığıız karar ile önce bölgeye arkasından da Türkiye'ye yayılacağız."

UŞAK'TAN BAŞLAYACAĞIZ

Kooperatif mantığı ile devam edeceklerini belirten Aslan, büyük ihtimalle  İzmir  dışındaki ilk duraklarının Uşak olacağını kaydetti.

Aslan, "Manisa, Aydın ve Denizli'den de büyük talep var. Bu illerin sayısının artacağını tahmin ediyoruz. Önümüzdeki dönemde hedeflerimiz arasında olan Ankara'ya da ofis açacağız. Daha sonra ise İstanbul'u düşünüyoruz" diye konuştu.

Projelerini kooperatif mantığı ile gerçekleştirmeye devam edeceklerinin altını çizen Aslan, "Konut sektöründeki fiyat dengesini sağlamak ve kooperatifçilik mantığını geliştirmek istiyoruz. Kooperatif işi sadece konutta değil, sağlıkta da eğitimde de desteklenmeli. Türkiye için çok önemli olduğuna inanıyoruz" dedi.

İYİ HESAP YAPIN

İnşaat sektörü ile ilgili görüşlerini de açıklayan Aslan, büyük kentlerde yatırım yapmak isteyenlerin hesabını iyi yapmaları gerektiği yönünde uyarıda bulundu. Mevcut konut fiyatlarının ucuz olmadığını savunan Aslan, maliyetler ve kredi faizlerinin de yüksek olduğunu belirterek, "alıcılar dikkat etsin. Yine konutzedeler olsun istemiyoruz" dedi.

İzmir'de halihazırda devam eden iki projeleri olduğu bilgisini veren Aslan, üçüncü projenin de Gediz Üniversitesi'nin çok yakınında başlayacağını kaydetti.

Eren Güler / HÜRRİYET


Geri Dön