29 / 03 / 2024

İzmir'in stat sorunu çözüldü mü?

İzmir'in stat sorunu çözüldü mü?

Türkiye'nin pek çok iline Avrupa standartlarında statlar pılırken, Alsancak Stadı'nın da yıkılmasıyla İzmir'de sadece 1971 yılında yapılan Atatürk Stadı kaldı.



İzmir'in tarihi Alsancak Stadı, 2014 Ağustos ayında yapılan depreme dayanıklılık testini geçememiş, stadın can güvenliği bakımından riskli olması nedeniyle kapatılmıştı. 2015 yılının Hart ayında Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü'ne talimat göndererek, statta yıkım işlemlerini başlatmıştı. Yıkımın ardından yeni projenin başlanacağı ve 2016-17 futbol sezonuna yetiştirileceği bildirilmesine rağmen halen stadın ihalesi yapılmadı. 


SORUN ÇÖZÜLMEDİ 

2016-2017 sezonunun açılmasıyla, İzmir'in köklü kulüpleri yine statsız kaldı. Stat sıkıntısının bitmediği İzmir'de, kulüpler, tesis yönünden yine geride kaldı. Alsancak Stadı'nı kullanan Göztepe, Altay, Altınordu ve Karşıyaka yeni sezona yine statsız girdi. İki sezondur göçebe olmaya devam eden  İzmir  kulüplerinin Süper Lig hayali, yine zora düştü. Taraftarların futboldaki en büyük etken olduğunu bilen kulüp yöneticileri, çözümü yine tek başlarına aramak zorunda kaldı. Atatürk Stadı futbol oynamaya elverişli durumda değilken, Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak statlar da hala mahkemelik. Kurtarıcı olarak Bornova Doğanlar Stadı görülüyor; Göztepe ve Altınordu maçlarını burada oynayacaklar. Ancak orası da yeni sezonun başlamasına rağmen henüz hazır duruma getirilemedi. 


Milliyet Ege


Geri Dön