19 / 04 / 2024

İzmirli depremzedeler destek istiyor!

İzmirli depremzedeler destek istiyor!

30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında sorunlarının çözülmediğini dile getiren depremzedeler son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istiyor. 



İzmir'de 30 Ekim tarihinde meydana gelen deprem sonrasında depremzedelerin bekleyişi devam ediyor. Milliyet'ten Onur Çakır'ın haberine göre; depremin en fazla zarara sebep olduğu Bayraklı ilçesinin Belediye Başkanı Serdar Sandal yaraları sarmak için sürdürülen çalışmalara gelen itirazlar ve muhalefetin ‘Şimdiye kadar depremzedeler için ne yaptılar?’ sözlerine tepki gösterdi. Sorunların temelinde Bayraklı’nın afet bölgesi ilan edilmemesinin yattığının altını çizen Başkan Sandal, hem odalara hem de muhalefete şu şekilde seslendi:

İzmirli depremzedeler destek istiyor!

“Yıkılan evleri yeni imar düzenlemesine göre değil, K sınırlarıyla esas ve usulleri Büyükşehir’imizden geçen ve Bayraklı Belediyesi’nin 8 günde hem kendi meclisinden hem de Büyükşehir’in vatandaşların yıkılan evlerinde herhangi bir hak kaybına neden olmaksızın yeniden evlerini yapabilmelerine olanak sağladık. Soruyu soran arkadaşlara şunu sormak isterim; diğer afet bölgelerinde bunu yapabildiniz mi? Evi yıkılan insanın evini yeniden yapması durumunda aynı hakkı verebildiniz mi?

Odalarımız ise mimarlık ve mühendislik teknikleri açısında üzerlerine düşen görevi yapıyorlar ama altını çizmemiz gereken önemli bir nokta şu ki; deprem olağanüstü bir durum. Ekonomik kriz, pandemi ve mevcut bu kitlenin sosyo ekonomik yapısı bir bütün içinde ele alınırsa biraz daha esas ve usullerden ziyade vicdani davranmakta fayda var diye düşünüyorum. Bayraklı afet bölgesi ilan edilseydi, ne esnafımızın ne tüccarımızın ne de onların yanında çalışan vatandaşımızın derdi olurdu. Evlerin yapılmasıyla ilgili derdimiz, sıkıntımız olmazdı. Biz 117 canımızı kaybettik, 20 bin insanımız sokakta, afet için daha neye ihtiyaç var?”

İzmirli depremzedeler destek istiyor!

Depremi siyasete karıştırmadıklarını  belirten Başkan Sandal, “Çevre Şehircilik Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığına bağlı kurumlarımız, emniyetimiz, valiliğimiz, jandarmamız, arama kurtarma ekiplerimiz, AFAD, AKUT, sağlık birimlerimiz özellikle Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekiplerimize tüm Bayraklı halkı adına teşekkür ediyorum. Bunun yanında  İzmir  Büyükşehir Belediyemiz, diğer Büyükşehir Belediyelerimiz, ilçe belediyelerimiz, vatandaşlarımızla, STK’larımızla hep beraber bütün Türkiye’ye örnek, model olabilecek bir iş yaptık” dedi.

Orta hasarlı bina uyarısı

Orta hasarlı binaların yıkımı için verilen sürenin Ocak ayında biteceğini dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Bir an önce yıkılmaları gerekiyor. Yıkılmadığı takdirde belediye marifetiyle artık bunu yıkmak zorunda kalırız. Bu yıkıldığı zaman da yasa gereği buradaki yıkımı rücu etmek zorunda kalırız. Böyle bir durumda da vatandaşlarımız zararlı duruma düşer. Orta hasarlı bina sahiplerimizin bu konuda tedbir almalarını rica ediyorum. Sıkıştıkları noktalarda ben de yardıma her zaman hazırım” dedi.

İzmirli depremzedelerden kentsel dönüşüm için dilekçe!


Geri Dön