29 / 03 / 2024

İzmit Cedit Mahallesi’nde kentsel dönüşüm uzlaşımı sürüyor!

İzmit Cedit Mahallesi’nde kentsel dönüşüm uzlaşımı sürüyor!

Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm gerçekleştirecek olan İzmit ilçesi Cedit Mahallesi’nde hak sahiplerinin yüzde 68’i ile uzlaşma sağlandığı açıklandı.



Kocaeli’nin İzmit ilçesinde en büyük kentsel dönüşümün yapılacağı Cedit Mahallesi’nde Mart ayında başlayan uzlaşma görüşmeleri devam ediyor. Bin 460 hak sahibinden bin 261’i ile görüşme yapıldığını ifade eden yetkililer “Hak sahiplerinden yüzde 10’unun adres tespiti yapılamadığından görüşme yapılamamıştır. Şimdiye kadar görüşme yapılamayan hak sahiplerini en kısa süre içinde Belsa 8’inci kattaki Kentsel Dönüşüm Ofisi’ne bekliyoruz” diye açıklama yaptılar. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre yapılan uzlaşma görüşmeleri sonucunda 230 hak sahibinin para alarak haklarını devrettiğini dile getiren İzmit Belediyesi yetkilileri “Para talebinde bulunan 230 hak sahibine  TOKİ  tarafından 5,5 milyon lira ödeme yapıldı. 505 hak sahibiyle de 493 dair üzerine anlaşıldı. Hak sahipleriyle uzlaşma görüşmeleri aralık ayı sonuna kadar devam edecektir” dedi. 

İzmit Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ işbirliğiyle Kocaeli’nin en büyük kentsel dönüşümün yapılacağı Cedit projesi 126 dönümlük alan üzerinde gerçekleştirilecek. Kentsel dönüşüm projesi tamamlandığında bölgede hali hazırda 1181 konutta yaşayan hak sahipleri, modern ve güvenli konutlarda yaşama imkanı bulacak.


Geri Dön