28 / 03 / 2024

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde son tabliye yerleştirildi!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde son tabliye yerleştirildi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın 2016 yılının Nisan ayında ulaşıma açılacağını açıkladığı İzmit Körfez Geçiş köprüsünde kara üzerindeki son tabliye dev yüzer vinç tarafından yerine yerleştirildi.



ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın 2016 yılının Nisan ayında ulaşıma açılacağını açıkladığı İzmit Körfez Geçiş köprüsünde kara üzerindeki son tabliye dev yüzer vinç tarafından yerine yerleştirildi. Köprüde ana kablonun döşenmesi işlemi biterken önümüzdeki günlerde deniz üzerindeki tabliyelerin montajına geçilecek.


İstanbul-İzmir arasındaki yolun 3,5 saate inmesini sağlayacak 433 kilometrelik uzunluğundaki projenin şu ana kadar yüzde 52’lik bölümünün tamamlandığı belirtildi. Öte yandan alınan sıkı iş güvenliği tedbirleri sayesinde bugüne kadar ölümlü hiçbir kazanın yaşanmadığı köprü şantiyesine, "Düşme tehlikesi olan yerlerde kesinlikle selfie çekmeyiniz" ibareli uyarı tabelaları asıldı. Geçtiğimiz haftalarda iki genç önce yapımı süren 3. Boğaz Köprüsü kule vinçlerine, ardından da bir iş merkezinin çatısına çıkarak çektikleri selfie fotoğraflarla gündeme gelmişlerdi.


İzmit Körfez Geçiş Köprüsü nde son tabliye yerleştirildi!


KARADAKİ SON TABLİYE YERİNE TAKILDI

GEBZE-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Köprünün kara üzerindeki son tabliyesi dün yüzer vinç yardımıyla yerine yerleştirildi. Böylece köprünün kara üzerindeki viyadüklerde bulunan tabliyelerinin tamamı takılmış oldu. Köprüye giriş ve çıkışta kullanılacak viyadüklerde ise asfaltlama çalışmalarında ise sona yaklaşıldığı belirtildi.


İzmit Körfez Geçiş Köprüsü nde son tabliye yerleştirildi!


ANA KABLO TAMAMLANDI

Öte yandan köprü tabliyelerini taşıyacak olan ana kablonun döşenme işlemi ise tamamlandı. 330 bin metre ince çelik telden oluşan ana kablonun sıkıştırma işlemlerinin de tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.


İzmit Körfez Geçiş Köprüsü nde son tabliye yerleştirildi!


DEV KAYNAK ÇADIRLARI YAPTIRILIYOR

Dev projede araçları taşıyacak olan deniz üzerindeki tabliyelerin döşenme işlemeni önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi. Çalışmaların hava şartlarından etkilenmemesi için kaynak yapılacak alanların üzerini kapatacak dev çadırlar yaptırıldığı belirtildi. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından Kuzey ve Güney kuleler ile orta bölümünde aynı anda tabliyelerin yerleştirilmeye başlanacağı belirtildi.



İzmit Körfez Geçiş Köprüsü nde son tabliye yerleştirildi!


YENİ UYARI TABELALARI KONDU

Bu arada köprü inşaatının başladığı günden bu yana alınan iş güvenliği önlemleri sayesinde hiçbir ölümlü kazanın yaşanmadığı şantiyede, yeni bir uyarı tabelası dikkat çekiyor. Geçtiğimiz haftalarda iki gencin önce yapımı devam edilen 3. boğaz köprüsü şantiyesine girerek köprü ayaklarındaki vinç üzerinde, ardından da bir iş merkezinin çatısında selfi fotoğraf çektirmeleri şantiyedeki iş güvenlik uzmanlarını harekete geçirdi. Şantiye içinde asılan "Düşme tehlikesi olan yerlerde kesinlikle selfie çekmeyiniz" ibaresi bulunan uyarı tabelaları asıldı.



İzmit Körfez Geçiş Köprüsü nde son tabliye yerleştirildi!


433 KİLOMETRELİK PROJENİN YÜZDE 52’Sİ TAMAMLANDI

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Yap-İşlet-Devret modeli ile ihale edilen Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil ) Otoyolu Projesi, 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometreyi kapsıyor. Yapım çalışmalarının devam ettiği Gebze-Gemlik kesiminde yüzde 90, Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde ise yüzde 82, Kemalpaşa Ayrımı-İzmir kesiminde yüzde 75 olmak üzere dev projenin tamamında yüzde 52’lik fiziksel gerçekleşme sağlandığı belirtildi. Projede toplam 7.908 personel ile birlikte 1.568 adet iş makinesinin çalıştığı öğrenildi.



İzmit Körfez Geçiş Köprüsü nde son tabliye yerleştirildi!

GEÇİŞ ÜCRETİ ŞU AN İÇİN 35 DOLAR ARTI KDV

Toplamda 2 bin 682 metre olarak planlanan köprünün orta açıklığının 1500 metre olacağı ve dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü köprü olacağı belirtildi. Köprü bittiğinde 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere 6 şerit olarak hizmet verecek. Köprüde ayrıca bir de hizmet şeridi olacak. Körfez geçiş köprüsü tamamlandığında, şu anda körfezi dolaşarak 2 saat, feribot ile 1 saat olan körfez geçiş süresi ortalama 6 dakikaya inecek. İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü 1.1 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştiriliyor. Proje tamamlandığında halen 8-10 saat süren İstanbul-İzmir yolunun 3,5 saate inmesi ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor.



Milliyet



Haber Takvim Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'un 3'üncü Boğaz köprüsü olan Yavuz Sultan Selim köprüsünde dünyanın en yüksek kulelerinin tamamlanmak üzere olduğunu, tabliye yerleştirme işinin yüzde 95, ana kablo montajının ise yüzde 97 bitirildiğini söyledi. Yıldırım, "Bu haliyle, köprümüz 2016'nın ilk yarısında, tahminen, Nisan- Mayıs'ta hizmet vermeye başlayacaktır" dedi. Bu arada Bakan Yıldırım'ın 2016'nın Nisan ayında ulaşıma açılacağını açıkladığı İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde de kara üzerindeki son tabliye dev yüzer vinç tarafından yerine yerleştirildi. Köprüde önümüzdeki günlerde deniz üzerindeki tabliyelerin montajına geçilecek.


Takvim 


Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Köprünün kara üzerindeki son tabliyesi dün yüzer vinç yardımıyla yerine yerleştirildi. Böylece köprünün kara üzerindeki viyadüklerde bulunan tabliyelerinin tamamı takılmış oldu. Köprüye giriş ve çıkışta kullanılacak viyadüklerde ise asfaltlama çalışmalarında ise sona yaklaşıldığı belirtildi. Öte yandan köprü tabliyelerini taşıyacak olan ana kablonun döşenme işlemi ise tamamlandı. 330 bin metre ince çelik telden oluşan ana kablonun sıkıştırma işlemlerinin de tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi, 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometreyi kapsıyor. Gebze-Gemlik kesiminde yüzde 90, Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde ise yüzde 82, Kemalpaşa Ayrımı-İzmir kesiminde yüzde 75 olmak üzere dev projenin tamamında yüzde 52’lik fiziksel gerçekleşme sağlandı. Projede toplam 7.908 personel ile birlikte 1.568 adet iş makinesi çalışıyor.


Uzunluk 2.7 kilometre

2 bin 682 metre olacak köprünün orta açıklığı 1500 metre olacak. Böylece dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü köprüsü olarak tarihe geçecek. Köprü bittiğinde 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere 6 şerit olarak hizmet verecek.


1 saatlik yol 6 dk'ya inecek 

Körfez geçiş köprüsü tamamlandığında, şu anda körfezi dolaşarak 2 saat, feribot ile 1 saat olan körfez geçiş süresi ortalama 6 dakikaya inecek. İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü 1.1 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştiriliyor. Proje tamamlandığında halen 8-10 saat süren İstanbul-İzmir yolunun 3,5 saate inmesi ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor.


Akşam 



Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Önümüzdeki yılın nisan ayında ulaşıma açılması beklenen İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde kara üzerindeki son tabiiye dev yüzer vinç tarafından yerine yerleştirildi. Böylece köprünün kara üzerindeki viyadülderde bulunan tahliyelerinin tamamı takılmış oldu. Köprüye giriş ve çıkışta kullanılacak viyadülderde ise asfaltlama çalışmalarında ise sona yaklaşıldığı belirtildi. Köprüde ana kablonun döşenmesi işlemi biterken önümüzdeki günlerde deniz üzerindeld tahliyelerin montajına geçilecek. Öte yandan alman sıkı iş güvenliği tedbirleri sayesinde bugüne kadar ölümlü hiçbir kazanın yaşanmadığı köprü şantiyesine, "Düşme tehlikesi olan yerlerde kesinlikle selfie çekmeyiniz" ibareli uyarı tabelaları asıldı. Geçtiğimiz haftalarda iki genç önce yapımı süren 3. Boğaz Köprüsü kule vinçlerine, ardından da bir iş merkezinin çatısına çıkarak çektikleri selfie fotoğraflarla gündeme gelmişlerdi. 


Ana kablonun işlemi tamam 

Bununla beraber köprü tahliyelerini taşıyacak olan ana kablonun döşenme işlemi de tamamlandı. 330 bin metre ince çelik telden oluşan ana kablonun sıkıştırma işlemlerinin de tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. 


Geçtiğimiz aylarda iki gencin Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatının tepesine çıkarak selfie çekmesi ile büyük projelerin güvenlik durumu tartışılmaya başlanmıştı. Körfez Geçiş Köprüsü'nde bu nedenle 'selfie yasağı' başladı. 


Yeni Yüzyıl



Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın 2016 yılının nisan ayında ulaşıma açılacağını açıkladığı İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde kara üzerindeki son tabiiye dev yüzer vinç tarafından yerine yerleştirildi. Köprüde ana kablonun döşenmesi işlemi biterken önümüzdeki günlerde deniz üzerindeki tabliyelerin montajına geçilecek. 


6 ŞERİT OLACAK 

Köprü bittiğinde 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere 6 şerit olarak hizmet verecek. İzmit Körfez Geçiş Köprüsü 1.1 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştiriliyor. İstanbul-İzmir arasındaki yolun 3.5 saate inmesini sağlayacak 433 kilometrelik Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin şu ana kadar yüzde 52'lik bölümünün tamamlandığı belirtildi. Projede toplam 7 bin 908 personel ile birlikte bin 568 adet iş makinesinin çalıştığı öğrenildi. 


İnşaatta selfie uyarısı 

Köprü şantiyesine, "Düşme tehlikesi olan yerlerde kesinlikle selfie çekmeyiniz" ibareli uyarı tabelaları asıldı. Geçtiğimiz haftalarda iki genç önce yapımı süren 3. Boğaz köprüsü kule vinçlerine, ardından da bir iş merkezinin çatısına çıkarak çektikleri selfie fotoğraflarla gündeme gelmişti. 


Habertürk


Geri Dön