24 / 04 / 2024

İzmit Valilik Üste Geçit Köprüsü'nün halatları takılıyor!

İzmit Valilik Üste Geçit Köprüsü'nün halatları takılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını üstlendiği Valilik Köprüsü’nün halat takma çalışmalarına başlandı. Toplamda 12 halatın takılacağı köprüye, Perşembe gününe kadar tüm halatların takılması hedefleniyor.



Konuyla ilgili konuşan sorumlu Mustafa Kurt “Biliyorsunuz bu köprümüzün bir özelliği de daha önce yapılan yaya üst geçitlerinde olduğu gibi engellileri düşünerek, yaşlıları düşünerek ve yayaların yoğun olduğu bir yer olduğu planlanarak, engelliler ve yaşlılar için yürüyen merpen ve asansör olması. Burada üç tane asansörümüz olacak, biri ortada ve her iki uçta olmak üzere. Daha sonra demir yolu istasyonu tamamlandığı zaman, demiryolu istasyonuna da bir asansör yapılacak. Yürüyen merpenli, asansörlü yaya geçiş güzergahlı bir köprü olacak. Şubat sonu gibi tamamen bitirmeyi planlıyoruz. Asma köprüler özel köprülerdir. Karşı karşıya geçmek için çelik kablolarla asılarak açıklar geçiliyor. Burada uygulayacağımız kablo sayısı 12 tane, bugün başlıyoruz, inşallah Perşembe günü de 12 tane kabloyu tamamlamış olacağız” diye konuştu.


Hürriyet



Bu haber Özgür Kocaeli Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin D-100 karayolu üzerinde, yeni Valilik binaları karşısında yaptırdığı yaya köprüsünün inşaatında tabliyelerin yerleştirilmesi, boyanması işleri tamamlandı. Önümüzdeki günlerde, köprü tabliyelerini ayarlamak için konulan, kriko özelliği olan demir geçici ayaklar kaldırılacak. Köprünün halatlarının çekimine başlandı. Perşembe gününe kadar 12 tane daha halat takılacağı öğrenildi. Çelik halatların ebatı 25-50 metre arası değişiyor.


HEDEF ŞUBAT SONU

117 metre uzunluğunda, 4.5 metre genişliğindeki yeni yaya köprüsünün şubat sonunda hizmete girmesi planlanıyor. Köprünün yürüyen merdivenleri yurt dışında inşa ediliyor. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mustafa Altay, Basın Yayın Daire Başkanı Hasan Yılmaz,  Ulaşım Yapılandırma Kontrol Şube Müdürü Görkem Abbasoğulları da çelik halatların montaj çalışmasını yerinde takip ettiler. Konu ile ilgili konuşan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mustafa Altay, “Engelli ve yayalar için asansör ve merdiven olacak. Yaklaşık 7.7 milyon TL’ye mal oldu. Yayalara açıldığında eskisi yıkılacak. Merdivenler şu an gemiye yüklendi, yurt dışından geliyor” dedi. 

DÖRDÜNCÜ BÜYÜK KÖPRÜ

Büyükşehir Belediyesi, 2009 yılında D-100 İzmit geçişi üzerinde Adnan Menderes, Mimar Sinan ve Turgut Özal yaya köprülerini hizmete açmıştı. İzmit içinde, D-100 üzerindeki 4’üncü yürüyen merdivenli köprü, yeni Valilik binası önünde yapılıyor.  



Geri Dön