23 / 04 / 2024

İzmit'e kentsel dönüşüm kapsamında 552 bina inşa edilecek!

İzmit'e kentsel dönüşüm kapsamında 552 bina inşa edilecek!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan’ı makamında ziyaret etti.



TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı makamında misafir etti. Ziyarette Başkan Doğan, Cedit Mahallesi’ndeki yapılacak kentsel dönüşüm projesi hakkında Turan’a bilgiler paylaştı. Projede 522 adet bina, bin 145 adet bağımsız bölüm ve 408 adet parselde yürütülecek ve çalışmadan yaklaşık 4 bin 580 kişi etkilenecek.


Kentsel dönüşüm çalışmaları için görüşmelere devam ettiklerini belirten Başkan Doğan, “Cedit bölgemizdeki kentsel dönüşüm çalışmalarımızla ilgili girişimlerimiz devam ediyor. Kurum görüşleri alınan projemizin son şeklini Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza sunduk. Bir yandan bakanlıktan gelecek olan kararı beklerken, bir yandan da projenin oluşumuna katkı sağlayabilecek kuruluşlarla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Dönüşüm çalışmalarımızın yapım aşamasında destek alabileceğimiz kurumların en başında olan, yüzbinlerce konutu sahipleriyle buluşturan devlet kuruluşu  TOKİ  ‘ye ziyarette bulunduk. Ziyaretimiz esnasında TOKİ Başkanımız Mehmet Ergün Turan’a, şehrimize değer katma ve vatandaşımızı daha güzel koşullarda, değer kazanmış binalarda yaşatma amacında olduğumuzu ve bu amaç doğrultusunda dönüşüm çalışmalarına başladığımızı söyledik” şeklinde açıklamalar yaptı. 


Başkan Doğan, “TOKİ gibi güçlü bir kuruluşla buradaki dönüşümü yapmak, vatandaşlarımızın her birini memnun etmek bizim isteğimizdir Halkımızın memnuniyetini ve şehrimizin kazanmasını arzu ederek bu çalışmayı yürütüyoruz. Projemizin tamamlanmasıyla şehrimizin genel görüntüsü ve hem de konut görselliği açısından güzel bir görüntü ortaya çıkacak. Hem o bölgede yaşayan insanlarımızı daha güzel koşularda yaşatmış, hem de şehre değer katan bir proje ile buluşturmuş olacağız. Bu anlamdaki ortak çalışma isteğimizi belirttik. TOKİ Başkanımız da, projenin İzmit için önemli olduğunu, şehre değer katacak, vatandaşımızın yaşam koşullarını iyileştirecek bir proje olduğunu, teknik ekipleriyle konunun detaylarını çalışacaklarını, projeye olumlu baktıklarını belitti” dedi. 

Milliyet 


Geri Dön