25 / 04 / 2024

İzmit'in en büyük konağı Topçular'a inşa edilecek!

İzmit'in en büyük konağı Topçular'a inşa edilecek!

İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirilen mahalle konakları projesi mahallelerde devam ediyor. Topçular’a ayrı bir değer katması beklenen mahalle konağının 180 gün içinde tamamlanıp hizmete girmesi planlanıyor.



İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirilen mahalle konakları projesi mahallelerde devam ediyor.

İzmit Belediyesi’nin şimdiye kadar hayata geçirdiği 20 mahalle konağının en büyüğü Topçular mahallesinde inşa edilecek. Yaklaşık 600 metrekarelik kullanım alanına sahip olacak mahalle konağının yapımı için ihale yapıldı. İhaleye 10 firma katılırken, konağın yaklaşık maliyetinin 1 milyon 26 bin TL olacak. İhale komisyonu verilen teklifleri değerlendirip önümüzdeki günlerde ihaleyi kazananı belirleyecek.

Topçular İlkokulu yakınındaki Uygur Sokak’ta bodrum, zemin ve normal kat olmak üzere 3 katlı olacak. Konak içerisinde taziye, düğün, cemiyet ve toplantı gibi etkinlikler için çok amaçlı salon, muhtarlık birimi, mescit, emekli evi, kadınlar için sosyal alan, gençler için derslik ve sosyal alan, bay/bayan tuvaletler, kafeterya gibi yerler bulunacak. Topçular’a ayrı bir değer katması beklenen mahalle konağının 180 gün içinde tamamlanıp hizmete girmesi planlanıyor.




Hürriyet 


Geri Dön