19 / 04 / 2024

İzmit'teki eski binalar yıkılıyor!

İzmit'teki eski binalar yıkılıyor!

İzmit Belediyesi yaptığı açıklamada “Mahalle aralarında bulunan, harabe ve kullanılmayan yapılar insan ve çevre açısından tehlike oluşturuyor. Bu tür yapılarının yıkımını belirli bir prosedür sonucu yıkıyoruz" dedi




İzmit Belediyesi’nin şehirdeki eski ve kullanılmayan yapıları yıkma çalışması devam ediyor. Geçen 5 yıl içinde 500’den fazla eski harabe yapının yıkıldığını açıklayan İzmit Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Mahalle aralarında bulunan, harabe ve kullanılmayan yapılar insan ve çevre açısından tehlike oluşturuyor. Bu tür yapılarının yıkımını  belirli bir prosedür sonucu yıkıyoruz. Son olarak Mehmet Al Paşa Mahallesi Kalemcioğlu Sokak’ta bulunan Dursun Özbay’a ait kullanım ömrünü tamamlamış yapıyı da Belediye Encümeni kararına istinaden yıktık. Böylelikle bölgedeki önemli bir sorun da ortadan kalmış oldu” denildi.


Manşet Kocaeli

Haber Demokrat Kocaeli'de şu şekilde yer aldı;


İzmit Belediyesi şehirdeki eski ve kullanılmayan yapıları yıkmaya devam ediyor. Geçen 5 yıl içinde 500’den fazla eski harabe yapı belediye tarafından yıkılmış. Mahalle aralarında bulunan, harabe ve kullanılmayan yapılar insan ve çevre açısından tehlike oluşturuyor. Belediye ekipleri, bu tür yapıları belirli bir prosedür sonucu yıkıyor Mesela Mehmet Ali Paşa Mahallesi Kalemcioğlu Sokak’ta bulunan Dursun Özbay’a ait kullanım ömrünü tamamlamış yapı da belediye encümeni kararı alındıktan sonra yıkıldı.Hem çevre güzel bir görüntüye kavuştu hem de yıkılma tehlikesi ortadan kalktı.

Demokrat Kocaeli 



Geri Dön