28 / 03 / 2024

İZSU'dan yatırım atağı!

İZSU'dan yatırım atağı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2015’te de yatırım atağını sürdürüyor. 10 yılda 1 milyar 586 milyon liralık yatırım yapan İZSU, önemli yatırımlara imza atıyor.



İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2015’te de yatırım atağını sürdürüyor. 2004–2014 arasında 1 milyar 586 milyon liralık yatırım yapan İZSU, 2015'te de önemli yatırımlara imza atıyor. Çiğli'deki atık su arıtma tesisinin kapasitesini yüzde 36 oranında artıracak ünitelerin yapımı sürerken, pek çok yerleşim yeri altyapı tesislerine kavuştu. 200 kilometre içme suyu, 70 kilometre kanal şebekesi, 20 kilometre yağmur suyu hattı döşendi.


115 MİLYON LİRA HARCANDI


Yeni Foça İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapımına başlandı. Susuzluk çeken yerleşimlerde 15 yeni kuyu açıldı, 20 kilometrelik dere ıslahı yapıldı. Gördes Baraj suyunu arıtarak Buca ve Bornova’ya dağıtacak Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin yapımı tamamlanmak üzere. Homeros Vadisi’nden gelen suyun şişelenerek halka ucuz bir şekilde ulaşmasını sağlayacak Bornova Kaynak Suyu Dolum Tesisi’nde ise yapım çalışmaları başladı. Eylüle kadar artıma, içme suyu ve dere ıslahları için yapılan yatırımların miktarı 115 milyon lira oldu.


1090 KM İÇME SUYU ŞEBEKESİ


Kentin dört bir yanında 30 ilçede yüzlerce şantiyede çalışmalarını sürdüren İZSU, önemli projeler için de art arda ihalelere çıkıyor. İZSU yıl sonunda Tire ve Hasköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri başta olmak üzere Selçuk, Menderes, Menemen, Bayındır, Torbalı ve Aliağa ilçe merkezlerinin de yer aldığı bin 90 kilometrelik içme suyu şebekesi yatırımı için ihaleye çıkacak. Yaklaşık 500 kilometrelik yağmur suyu ve atık su hattının çalışmalarına da start verecek.



Hürriyet Ege




Geri Dön