18 / 04 / 2024

İZTO Geleneksel Vergi Ödül Töreni düzenlendi!

İZTO Geleneksel Vergi Ödül Töreni düzenlendi!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yeniden yazılması düşünülen Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi kanunlarının işverenin yükünü hafifletecek düzenlemeler içermesi gerektiğini söyledi...



İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yeniden yazılması düşünülen Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi kanunlarının işverenin yükünü hafifletecek düzenlemeler içermesi gerektiğini söyledi. 


İzmir Ticaret Odası (İZTO) "Geleneksel Vergi Ödül Töreni", Swissotel Grand Efes'te gerçekleştirildi.  İzmir  Vergi Dairesi ile ortaklaşa düzenlenen törende, 2012 yılında vergi ödeme ve Türkiye'ye döviz kazandırma konusunda başarı sağlayan oda üyesi firmalara altın, gümüş ve bronz madalyaları verildi. 


Törende konuşan Demirtaş, son dönemde üyelerin yoğun olarak Gelir ve Kurumlar Vergisi kanunda yapılması planlanan değişikliğe dikkati çekti. Demirtaş, "211 maddeden oluşan Gelir Vergisi Kanunu ve 45 madde olan Kurumlar Vergisi Kanunu, tek bir yasa olarak düzenleniyormuş ve vergi yükünü arttırıcı konular varmış. Yeni kanun ise 91 maddeymiş ama neredeyse eski kanunlar kadar uzun yazılmış, inşallah bizi iki seksen yere uzatmaz" diye konuştu. 


Demirtaş, 6111 Sayılı Yasa ile yapılandırılan devlet borçlarının ödeme süresinin Mart 2014'de biteceğine işaret ederek, şunları söyledi 


"3 yıl için bir taksitlendirme yapıldı. Pek çok mükellefimiz vergi barışını bozmadan ödemeye devam etti. Ama 18 taksitle ödeme taahhüdünde bulunan çok büyük sayıda üyemiz her yıl 2 taksit ödememe hakkını kullandı. Bu hakkı kullananların birikmiş taksit sayısı vergi borçlarında 8, sigorta borçlarında ise 9. Yani borcun önemli bir kısmını 4 ay da ödemeleri gerekiyor. Piyasaların böylesine daraldığı bir ortamda biriken taksitlerin defaten ödenmesi neredeyse imkansız. Dileğimiz yeniden yapılandırmada kalan borçların 60 aya yayılması."


İZTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak ise iş dünyasının zorlu bir dönemden geçtiğini söyledi. Türkiye'nin komşuları Suriye ve Irak'ta sönmeyen bir ateşin bulunduğunu ifade eden Akdurak, "Bu bölgedeki ateş sönecek gibi de gözükmüyor. AB ise kamu borç yüküyle mücadele ediyor. Türkiye bu zorlu döneme rağmen yükselen ekonomiler arasında yerini aldı. Bunda sizin katkılarınız azınsanmayacak oranda yüksek" diye konuştu. 


İzmir Vergi Dairesi Başkan Vekili Ferhat Alemdar ise vergi tahakkuk ve tahsilata bakıldığında İzmir'in vergisine sadık bir il olduğunu belirtti. Alemdar, hukuka uygun bir şekilde kamu alacağını tahsil etmeyi sürdüreceklerini kaydetti.


Törende Prof. Dr. Şükrü Kızılot'da vergi sistemi konulu bir konuşma yaptı.  


"İzmir Şehri'ne Katkı Ödülü"nün ise 9 İzmir üniversitesine verildiği törende, 123'ü altın olmak üzere 332 madalya, 396 özel ödül, 742 takdirname, 12'de plaket verildi. 


AA


Geri Dön