26 / 04 / 2024

İZTO: TOKİ'ye karşı çıkıyoruz!

İZTO: TOKİ'ye karşı çıkıyoruz!

zmir'de 15-20 katlı, kalitesiz TOKİ konutlarını istemediklerini söyleyen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "İzmir'i biz inşa ettik. Devletten para almadan, kooperatifler kurarak inşa ettik" dedi




İzmir'in arazisi çok kısıtlı bir kent olduğunu dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, "Biz bu kentte 5 bin hektar alandaki kent dönüşüm bölgesinde, 14 ana bölgede belirlediğimiz yerde yapacağız. 

Burada yapılacak kent dönüşümünde çok dikkatli olmamız lazım. Az çok bir yoğunluk artışı söz konusu olacaktır. Önemli olan bu artışın oranıdır. 

Bu kenti kent yapacaksanız eğer, 22. yüzyılın kentini bugünden planlamak zorundayız. Sürekli yap-bozla kaynaklar israf ediliyor" dedi. 

Kadifekale'de bugüne kadar Türkiye'de yapılan en adil projeyi gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan, "Projenin tek eksik ayağı konutları TOKİ'nin yapmasıdır" dedi. 

İzmir'de 15-20 katlı, kalitesiz  TOKİ  konutlarını istemediklerini söyleyen  İzmir  Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "İzmir'i biz inşa ettik. Devletten para almadan, kooperatifler kurarak inşa ettik. Bizim bu birikimimizi ve ihtiyacımız olmadığını dikkate alarak TOKİ'nin gelip burada proje üretmesine karşı çıkıyoruz" dedi. 


Yenigün Gazetesi


Geri Dön