28 / 03 / 2024

Jag Club, 15 ülkede konsept mağaza açacak!

Jag Club, 15 ülkede konsept mağaza açacak!

Jag Club CEO'su Ahmet Polat, kişiye özel el yapımı ayakkabı ve İtalya'dan sınırlı sayıda gelen tekstil koleksiyonlarını müşterilerine sunuyor



Franchising sisteminin kendileri için markalaşma ve büyüme adına doğru bir sistem olduğunu söyleyen Jag Club CEO'su Ahmet Polat, kişiye özel el yapımı ayakkabı ve İtalya'dan sınırlı sayıda gelen tekstil koleksiyonlarını müşterilerine sunarken, doğru bir lokasyonda ve marka kimliklerle örtüşen şekilde olmasına dikkat ettiklerini kaydetti.

Katma değeri yüksek ürün ve hizmet ağırlıklı bir marka olmaları nedeniyle franchise verilecek yer konusunda çok titiz davrandıklanm vurgulayan Polat, "Doğru zamanda doğru yatırımı yapmak arzusundayız. Yeni açılan AVM'lerde marka kimliğimize uyacak lokasyonlarda olmayı düşünüyoruz. Yurtdışında hedefimiz başta yeni hedef pazarlanmız olan Çin, Hindistan, Rusya ve Amerika olmak üzere 15 ülkede 2015 yılma kadar konsept mağazalar açmak" şeklinde konuştu.

Yurtdışında tüketiciye kendi mağazalanyla ulaşmak amacında olduklannm altını çizen Polat, ithal ettikleri tekstil ürünlerinin yüzde '35'lik kısmım da markalanyla birlikte ihraç ettiklerini söyledi. Firma olarak 2009 yılında butik satışlarda büyük bir artış yakaladıklarını aktaran Polat, üretimlerinin yüzde 80'ini 35 ülkeye ihraç ettiklerinin bilgisini verdi. Ürünlerini İngiltere, Fransa, Rusya, Mısır, Güney Afrika, İsviçre gibi birçok ülkeye kendi markalanyla gönderdiklerini vurgulayan Polat, "2009 yılında yeni hedef pazanmız Amerika oldu ve ayakkabı sektöründe Amerika'ya ihracat yapan firmalar arasına girdik. Texas eyaletindeki müşterimize çok özel bir koleksiyon hazırladık ve sekiz ay süren bir ön çalışma safhasının ardmdan ilk sipariş adedimiz 5 bin çift oldu" diye konuştu. Şirket olarak 2010'un ilk yansının satışlar anlamında gayet olumlu bir tablo çizdiğini aktaran Polat, şu anda Jag Club'ı tercih edenlere kişi başı üç parça ürün sattıklarını, 2010 yılsonu hedeflerinin ise bunun beş parçaya çıkması olduğunu açıkladı. Polat, aynca yıllık büyüme hızlarının ise yüzde 25 artarak sürdüğünü açıkladı.

Kişiye özel ayakkabı dendiğinde akla gelen ilk markalardan biri olan Jag Club'ın haftada 750 çift ayakkabı ürettiğini söyleyen Ahmet Polat, el yapımı kalitelerinden ödün vermemek adma bu kapasiteyi artırmayı düşünmediklerini kaydetti. Krizden daha az etkilenmek adma derinlemesine bir büyüme stratejisi izlediklerini belirten Polat, "İş modelimizi, ısmarlama üretim yönünde geliştirdik. Mağazalarımıza gelen müşterilerimizin ayak ölçüleri alınarak o ölçülere birebir uyan kalıplar yaptınp, yüzlerce çeşit model, kalıp, renk, taban, deri seçenekleri ile istenilen ayakkabıyı yapabiliyoruz. Bir anlamda müşterimizin ayakkabı ile ilgili hayalini ortaya koyuyoruz" dedi.
Dünya


Geri Dön