26 / 04 / 2024

Jaguar, Brezilyalı Miraluz ile plywood üretecek!

Jaguar, Brezilyalı Miraluz ile plywood üretecek!

İnşaat, gemi, ulaştırma, mobilya sektörlerinde kullanılan plywood sektöründe distribütör olarak pazarın yüzde 25'ine hakim olan Jaguar Şirketler Grubu, Brezilya firması Miraluz ile ortaklık kurarak Türkiye'de plywood üretmeye hazırlanıyor...



İnşaat, gemi, ulaştırma, mobilya sektörlerinde kullanılan plywood sektöründe distribütör olarak pazarın yüzde 25'ine hakim olan Jaguar Şirketler Grubu, Brezilya firması Miraluz ile ortaklık kurarak Türkiye'de plywood üretmeye hazırlanıyor. 


Jaguar Yönetim Kurulu Başkanı Semih Petek, inşaat sektöründe kullanılan ve Türkiye'de üretimi olmayan plywood sektöründe distribitörlük işi yaparak, pekçok tüccar ve büyük inşaat firmalasıyla iş yaptıklarını belirterek, "Irak ve Türk Cumhuriyetleri'ne ihracat gerçekleştirdik. İç pazarda yüzde 25 payımız var" dedi. 


İnşaat sektöründe çok yönlü avantaj sağlıyor İnşaat sektöründe çok yönlü avantaj sağlayan plywoodun ağaç tabakalarından oluşan, ağaç gövdesinden bir panel olduğunu kaydeden Petek, playvvood'un inşaat sektöründe iskele platformu yapımında, kalıp işlerinde, parke ve zemin sektöründe, gemi, ulaştırma, mobilya sektöründe kullanıldığım söyledi. "Nem ve kimyasallara dayanıklılık gösteren bu ağaç tabakalarını çam ağacından yapılan Brezilya, tropik sert ağaçtan yapılan Endonezya, huş ağacından yapılan Rus, kauçuktan yapüan Hindistan plyvvoodlarını ithal ederek temin ediyoruz" diyen Petek, şunlan kaydetti: Sektörde iç pazar paylarını yükseltmeyi hedeflediklerini dile getiren Petek, "Sveza-Les ve Miraluz markalan dünya piyasanın en çok kabul gördüğü ürünler. Yurtdışında mal alımının dışında ilerleyen günlerde ortaklık ilişkisi yürütmeyi planlıyoruz. Brezilya firması Miraluz ile bu yeni yatırımı gerçekleştireceğiz. Plyvvood üretimini gerçekleştiren yerli sermaye olmanın mutluluğunu yaşayacağız" 


Gamze ERDEN GAZİANTEP/ Dünya Gazetesi


Geri Dön