29 / 03 / 2024

James Bond 50 'nci yıl filmi, Sultanahmet 'te çekilecek!

James Bond 50 'nci yıl filmi, Sultanahmet 'te çekilecek!

Beyaz perdenin klasiklerinden 007 James Bond, 50 'nci yıl özel filminde maceralarını Sultanahmet 'te sürdürecek. Ünlü yönetmen Sam Mendes 'in istediği çekim iznini veren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Birkaç aya kadar çekimlere başlayacaklar ”



Beyaz perdenin klasiklerinden 007 James Bond, 50 'nci yıl özel filminde maceralarını Sultanahmet 'te sürdürecek.

Ünlü yönetmen Sam Mendes 'in istediği çekim iznini veren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Birkaç aya kadar çekimlere başlayacaklar ” dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı 'na yapılan başvuruda, filmin önemli sahnelerinin Sultanahmet Meydanı 'nda çekilmesi talep edilmişti. 2012 'de vizyona girecek film, James Bond serisinin 50 'nci yılı nedeniyle özel önem taşıyor. Son seride Daniel Craig, üçüncü kez Bond rolünü üstlenecek.

Turistler de düşünüldü

Günay, Hürriyet 'in daha önce duyurduğu talebe olumlu yanıt verdiğini açıkladı. Günay, “Biz değerlendirmemizi yaptık, meydanın tamamen kapatılması yerine bazı mekanların bölüm bölüm aralıklarla çekim için kapatılabileceğini, bu çerçevede izin verebileceğimizi bildirdik. Tamamen kapatmak zor olacaktı. Turistleri de düşündük. Yabancı film şirketlerinin Türkiye 'yi bir platform olarak kullanabilmesi için gerekli yardımı sağlıyoruz. Bölgenin yoğunluğunu da gözönünde bulundurarak film için gerekli kolaylığı sağlayacağız. Kendilerine ilettik, birkaç aya kadar çekimlere başlayacaklar ” dedi.
Hürriyet


Geri Dön