25 / 04 / 2024

Japon NH Foods Ege-Tav'ın yüzde 60'ını aldı!

Japon NH Foods Ege-Tav'ın yüzde 60'ını aldı!

Japon NH Foods Ege-Tav'ın yüzde 60'ını aldı. Dünyanın en büyük gıda şirketlerinden Japon NH Foods Ltd., Türkiye’nin önde gelen tavukçuluk şirketi Ege-Tav’ın yüzde 60 ile çoğunluk hissesini aldı.



Temelleri 1977 yılında “Üçler Tavukçuluk” olarak atılan Ege-Tav, yıllık yaklaşık 20 milyon damızlık yumurta ihraç ediyor. Ege-Tav, damızlık yumurta ihracatının yanı sıra, yıllık yaklaşık 3 milyon adet etlik civciv ihracatı yapıyor. Şirketin başlıca ihracat yaptığı ülkelerin Azerbaycan, Gürcistan, Irak, Suudi arabistan ve Mısır.


10 MİLYAR dolar CİROSU VAR


Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, damızlık yumurta ve etlik civciv ihracatında kısa sürede yakalanan başarıdaki en önemli etken, ihracat yaptığımız firmaların yumurtadan etlik civcive dönüşte elde ettikleri yüksek randıman, etlik civcivlerde elde ettikleri düşük yemi ete dönüştürme ve düşük ilk hafta ölüm oranları. Toplam 30 çalışan ile yola koyulan Ege-Tav’ın bugünkü çalışan sayısı 350.


Ege-Tav’ın yeni sahibi Japon NH Foods ise tam bir dünya devi. 1949 yılında kurulan et işleme ve paketleme şirketi NH Foods’un genel merkezi Osaka’da bulunuyor. Yıllık satışları 10 milyar dolara yaklaşan NH Foods’un dünya genelinde 15 binin üzerinde çalışanı var. 131 çiftliği, 95 fabrikası bulunan NH Foods, 370 adet lojistik ve satış noktasına sahip.


Taraflar hisse devri için Rekabet Kurumu'na başvuruda bulundu. 


Milliyet


Geri Dön