29 / 03 / 2024

Japonlar, Sinop'ta nükleer santral yapacak!

Japonlar, Sinop'ta nükleer santral yapacak!

Ali Babacan, Fukuşima Daiiçi nükleer santralinde yaşanan kazaya rağmen, Japonların Sinopta nükleer santral yapmalarına sıcak baktığını söyledi. Japon haber ajansı Kyododa yayınlanan röportajında Babacan, Japon teknolojisinin güvenilirliğine inanıyoruz ded



Türkiyenin Japonya ile nükleer santral kurulması konusunda görüşmelere geri dönmek istediğini ifade eden Babacan, Şu anki temel politikamız Japon hükümetinin ve Japon firmaların alternatif bir oluşum için hazırlanmasını beklemek dedi.

Ekonomiyi depreme benzetti
Türkiye ve Japonya arasında Sinopta nükleer santral kurmak konusunda ön anlaşma imzalanmış fakat Japonyada 11 Martta meydana gelen  deprem, tsunami ve dolayısıyla Fukushima nükleer santralinde meydana gelen patlama nedeniyle görüşmeler dondurulmuştu. Haberde, Japon firmalarından Mitsubishi Heavy Industriesin, Babacanın dört günlük Japonya ziyareti sırasında, Türkiyede nükleer santral kurmak konusunda ilgili olduğunu belirttiği kaydedildi.
Türk-Japon Ekonomik Forumu için gittiği Japonyada gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Babacan Avrupada yaşanan krizi bir depreme benzeterek, tüm dünyanın bundan etkileneceğini ancak Türkiye ekonomisinin kirişleri, kolonları ve zeminini sağlamlaştırmakla meşgul olduğunu söyledi.
Milliyet


Geri Dön