23 / 04 / 2024

JCR Türkiye başkanı gayrimenkul şirketi kurdu!

JCR Türkiye başkanı gayrimenkul şirketi kurdu!

Dünyanın sayılı büyük kredi notu kuruluşlarından Japon JCR’ın Türkiye ofisinden birbiri ardına ilginç yatırımlar doğuyor.



Türkiye’ye ve Türk şirketlerine sık sık not veren JCR (Japan Credit Rating Agency); dünyanın en büyük reyting şirketleri olan Standard & Poor’s, Moody’s ve Fitch’in ardından gelen sayılı notçulardan.


JCR Türkiye Başkanı Orhan Ökmen ve Başkan Vekili Rafi Karagöl bu ay inşaat sektörüne yelken açtı. İki ismin yeni kurduğu şirket ‘Özkent Girişim Gayrimenkul Yatırım’.


Hasan Özdemir’in oğlu ortak


JCR’ın Türkiye ortaklığı olan JCR Eurasia’nın başında olan Ökmen ve Karagöl, 2 yıl önce de Tekirdağ’da 100 civarı Holstein cinsi inekle süt üretimi yapmak için ‘Orhan Rafi Besicilik’ adlı bir şirket kurmuştu.


Yeni girişim ortakları arasında eski İstanbul Emniyet Müdürü ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir’in oğlu Korkut Özdemir de var. ‘İstanbul Kentsel Dönüşüm’ şirketiyle inşaat sektöründe faaliyet gösteren Korkut Özdemir, “Kendine has meslekleri olan 5 dost bir araya geldik. Özellikle İstanbul’da tespit ettiğimiz bazı gayrimenkulleri satın alıp bunlara değer katıp satmayı planlıyoruz.


İnşaat piyasasında biraz durgunluk görülüyor. Bu da fırsat anlamına geliyor” diyor. Korkut Özdemir yeni şirketin tam anlamıyla faaliyete geçmesinin 6 ayı bulabileceğini anlatıyor. Şirketin diğer iki ortağı ise reklamcı Mehmet Sıtkı Bacınoğlu ve eski BDDK daire başkanlarından Alper Karaçoban. Yeni ortaklığın kentsel dönüşümle ilgili fırsatlara da yönelebileceği belirtiliyor.


Serkan Arman/Milliyet


Geri Dön