19 / 04 / 2024

Jerome Powell'dan kripto para açıklaması!

Jerome Powell'dan kripto para açıklaması!

Fed Başkanı Jerome Powell, Fed'in kripto paralarının yasaklama düşüncesi olmadığını dile getirdi. 



Fed Başkanı Jerome Powell, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde açıklama gerçekleştirdi. Hürriyet'te yer alan habere göre; burada gerçekleştirdiği konuşmada Fed'in kriptoparaları yasaklama niyetinin olmadığını söyleyen Powell, stabil coinlerin daha fazla gözetim ve denetime gereksinim olduğunu belirtti. Powell kripto paraların kullanımını yasaklama veya kısıtlama amaçlarının olup olmadığı yönündeki soruya da "Hayır, onları yasaklama niyetim yok" cevabını verdi.

Powell, stabilkoinleri ise para piyasası ve banka mevduatları ile karşılaştırdı ve "Stabil coninler düzenleyici çerçevenin dışında kalmış durumdalar ve bunların denetlenmeleri, düzenlenmeleri uygun olur" ifadelerine yer verdi. 

Jerome Powell dan kripto para açıklaması!

Çin Merkez Bankası ve Kamu Güvenliği Bakanlığı’nın da aralarında yer aldığı 10 kamu kurumu tarafından gerçekleştirilen ortak açıklamada, Kripto Paralar konusunda vatandaşları risklerden korumak için “sert” olunacağının altığı çizilmişti. Açıklamada, kripto paralarla ilgili “spekülasyonların” ortadan kaldırılması için kamu kurumlarının yakın çalışacağına yer verilerek, ülkede kripto parayla yasadışı fonlama ve kara para aklama gibi suç faaliyetlerinin durdurulması gerektiğinin altı çizilmişti.

Elon Musk'tan yeni kripto para değerlendirmesi!

Kripto para borsasında denge sağlanamıyor!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön