26 / 04 / 2024

Johns Hopkins Üniversitesi kurulacak!

Johns Hopkins Üniversitesi kurulacak!

Anadolu Sağlık Merkezi, 100 milyon dolara Johns Hopkins Üniversitesi kuracak



Anadolu Vakfı bünyesindeki Johns Hopkins stratejik ortaklığıyla hizmet veren Anadolu Sağlık Merkezi, aynı işbirliği çerçevesinde üniversite de kuracak. Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Üniversite 3 yıl içinde açılacak. 100 milyon dolarlık yatırım olacak” dedi.

ANADOLU Vakfı'nın 2005'te kurduğu ve bugüne kadar yaklaşık 150 milyon dolar yatırıma ulaşan Anadolu Sağlık Merkezi, şimdi de 100 milyon dolar yatırımla üniversite kurmak için çalışmalara başladı. Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, akademisyen altyapılarının hazır olduğunu vurgularken, şu anda Anadolu Sağlık Merkezi bünyesinde 42 akademisyenin yer aldığına dikkat çekti.

John Hopkins'le işbirliği

John Hopkins Üniversitesi'nin ABD'deki en iyi tıp fakültelerinden biri olduğunu anlatan Tuncay Özilhan, şöyle konuştu: “Hastanede olduğu gibi kurulacak üniversitede Johns Hopkins'le işbirliğimiz sürecek. Bu işbirliği, kuruluş çalışmalarından ortak araştırmalara akademisyen takviyesine kadar her alanda yoğun olarak gerçekleşecek. ABD'deki birçok üniversitenin başka ülkelerde adlarını verdikleri üniversiteler var. Ancak Johns Hopkins'in yok. Bu işbirliğimiz sonunda belki ilk bizim olabilir.”

1000 öğrenci olacak

Kurulacak üniversitenin 1000 öğrencisinin alacağını anlatan Tuncay Özilhan, bunun 650'sini tıp fakültesi öğrencilerinin oluşturacağını, üniversite bünyesinde hemşirelik ve sağlık meslek yüksek okulunun da yer alacağını söyledi. Özilhan, üniversitenin hastahane kapsamında ya da Bayramoğlu'nda olabileceğini bildirdi.

Destek olacağız

Johns Hopkins Medicine International CEO'su Harris Benny, işbirliğinin şu anda tamamen Anadolu Sağlık Merkezi üzerine kurulu olduğunu belirterek, şunları dile getirdi: “Biz her zaman tıbbi eğitim ile ilgiliyiz sadece Anadolu Grubu'nun kurmayı düşündüğü üniversiteye yönelik birşey söyleyemem. Eğitim konusunda Anadolu Grubu'nun ne yapmak istediğine bağlı olarak biz destekleyici olacağız. Bizim Anadolu Sağlık merkezi ile işbirliğimizin bir nedeni de Türkiye'deki sağlık hizmeti kalitesini ve tıp eğitiminin kalitesini artırmak içindi” diye konuştu.

Hemşirelik garantili

Hemşireliğin iş garantisi en yüksek olan meslekler arasında ilk sırada yer aldığını da vurgulayan Özilhan, “Hemşirelikte iş garantisi yüzde 100'ü buluyor. Devlete karşı kaybettiğimiz tek grup bu. Devlette ücretler de fena değil. Bizlerin verdiği ücretleri de verebiliyorlar. Bu nedenle, hedeflerimiz arasında hemşirelik ve teknisyen okulu da kurmak var” dedi.

Baskette uzlaşma için ‘Pilsen'i atabiliriz

TUNCAY Özilhan, “Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (TAPDK) hazırladığı sponsorluk yönetmeliği çıkarsa, Efes Pilsen kulübünü kapatacağız. Ancak uygulamanın yumuşatılması ve bir orta yol bulunması için biz de çaba sarfediyoruz. Gerekirse kulübün logosundan Pilsen'i çıkarabileceğimizi teklif ettik. Sadece Efes kalabilir. Uzlaşma sağlanması için çalışıyoruz” dedi.

ASM uygun gördüğü sürece işbirliğine devam ederiz

TÜRKİYE'de özel sağlık sektöründe Johns Hopkins'in uzun vadeli büyüme planı olup olmadığı yönündeki bir soruyu ise Harris Benny, şöyle yanıtladı: “Şöyle yanıtlayabilirim. Anadolu Sağlık Merkezi ile uygun gördüğümüz sürece işbirliğine devam edeceğiz. Diyaloğumuz son derece güçlü. Planlar fizible olduğu sürece Türkiye yatırımları konusunda işbirliğimizi büyütmeyi düşünürüz.”
Hürriyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Anadolu Vakfı sağlık üniversitesi kuracak
Anadolu grubu, üç yıl içinde 100 milyon dolar yatırımla ağırlıklı olarak sağlık alanında eğitim verecek bir üniversite kurmayı planlıyor

Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, Anadolu Vakfı bünyesinde sağlık ağırlıklı eğitim veren bir üniversite kurmayı planladıklarını söyledi. ABD'li sağlık kuruluşu Johns Hopkins Medicine ile işbirliği içinde çalışan Anadolu Sağlık Merkezi'nin “sağlığın merkezi” olma konumunu güçlendirmek isteğini anlatan Tuncay Özilhan, üniversitenin de bu hedefle kurulacağını kaydetti.

Johns Hopkins devrede
Özilhan, “Kemik iliği nakli merkezini hayata geçiren, hasta ve yakınları için otel kuran Anadolu Sağlık Merkezi, rehabilitasyon merkezi, sağlık odaklı üniversite gibi yatırımlarla sağlığın merkezi olma konumunu güçlendirmeyi hedefliyor” dedi. Anadolu Sağlık Merkezi bünyesinde akademik nosyonu olan 42 hekim bulunduğunu belirten Özilhan şu bilgileri verdi: “Akademik altyapımız hazır. Ayrıca Johns Hopkins Medicine'den de bu anlamda destek alabiliriz. Üniversiteyi üç yıl içinde, yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bayramoğlu'ndaki arazi, üniversite için müsait. 188 dönümlük arazinin şu anda 70 dönümünü kullanıyoruz. Yaklaşık 1000 öğrencilik kapasite düşünüyoruz. Kontenjanın 650-700'ü tıp, hemşirelik ve sağlık teknisyenliği bölümleri için ayrılacak. Geri kalanı da yasa gereği kurulması gereken bölümler için kullanılacak.”

Beşinci yılında logo değişti
Beşinci kuruluş yıldönümünü kutlayan Anadolu Sağlık Merkezi, logosunu değiştirdi. Sade bir anlayışla hazırlanan yeni logonun, “hasta hakları, güven ve birinci sınıf sağlık hizmeti” kavramlarını içerdiği belirtildi. Logodaki “H”nin ise uluslararası hastane işareti olmasının yanı sıra hekim, hemşire ve Hopkins çağrışımları da yaptığı kaydedildi.

13 dilde hizmet

Anadolu Sağlık Merkezi Genel Direktörü Dr. Hasan Kuş geçen yıl Anadolu Sağlık Merkezi'nin hasta sayısının 126 bin olduğunu, 83 milyon lira ciro elde ettiklerini, bu cironun yüzde 15'inin uluslararası hastalardan geldiğini söyledi. Bu yıl 2 bin 800 yabancı hastaya hizmet vermeyi planladıklarını belirten Hasan Kuş, şöyle konuştu: “Toplam 18 tam zamanlı çalışanı bulunan Uluslararası Hasta Departmanı'nda, 13 yabancı dil konuşuluyor. Çevre ülkelerin vatandaşları,  imkânsızlıklar nedeniyle bizi tercih ediyor. ABD ve Avrupalı hastalar için ise tedavi ücretleri etkili. Bizdeki tedaviler, ABD'ye göre ortalama yüzde 80-90 daha ucuz” dedi. Kuş, THY'nin Türkiye'ye gelen hastalara yüzde 25'e varan indirim yaptığını anlattı.
Milliyet


Geri Dön