25 / 04 / 2024

Jose Mourinho, Türkiyede daire satar mı

Jose Mourinho, Türkiyede daire satar mı

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Fatoş Karahasan, Sinpaş GYO'nun yüz olarak kullandığı Jose Mourinhonun reklam kampanyasına yorum yaptı. Hürriyet'ten Cengiz Semercioğlu ve Habertürk'ten Rahşan Gülşan da Mourinho'ya takılan isimlerden...



Sinpaş, iddialı bir adım atmış, yakışıklı, başarılı ve süper havalı Jose Mourinhoyla reklam anlaşması yapmış. Güzel çekimler üzerine aksanlı bir İngilizceyle konuşan teknik adam, güvenden, reklamlardan, Türkiyenin geleceğinden söz ediyor. Başarının ilk kuralı evde mutlu olmaktır cümlesiyle, gönül çelip SinpaşGYO projelerine yönlendiriyor.  Mourinho ve bir Türk inşaat şirketi mi diyorsunuz önce. Daha sonra, fikrin, kullanılan ünlünün duruşunun ve uygulamanın birbirini desteklediğini hissediyorsunuz. Mesajlar inandırıcı geliyor. Parçalar birleşiyor. Filmler zevkle izleniyor. Kampanya, sektördeki reklam yoğunluğu içinde öne çıkıyor ve markayı ayrıştırıyor.

Fatoş Karahasan/Milliyet

Mourinho ya yazık ettiler
Real Madrid'in hocası Jose Mourinho'nun yer aldığı Sinpaş reklamlarına usul yönünden bir itirazım var. Mourinho'lu gazete ilanları çok kötü bir tasarımla çıkıyor. Ev fotoğrafları, tam Mourinho'nun ayak bileklerinin üzerine konmuş boydan boya.
Fotoğrafta ayakkabısının yarısı kesilmiş.
Oysa ben o fotoğrafta Mourinho'nun ayakkabısını da merak ediyorum, pantolonunun paça boyunu da... Çünkü Mourinho sadece hocalığıyla değil giyim kuşam tarzıyla da hep konuşulan bir isim.
Şimdi bu reklamı hazırlayan ajans diyecektir ki, "Onu bilerek yaptık, biz Mourinho'yu değil evleri pazarlıyoruz. O yüzden ev fotoğraflannı Mourinho'nun üzerine koyduk..."
O zaman ben de onlara derim ki, "Öyleyse arkadaşlar bir Louis Vuitton'un ünlüleri kullandığı reklam görsellerine bir bakın, bir de sizin Mourinho' lu reklamlarınıza..."
Not: Aynı kampanyanın TV reklamları, gazete reklamlarına göre daha iyi ve tarz. O reklamı da izleyip, "Kim bu adam" diye soran çoktur ama neyse...
Cengiz Semercioğlu/Hürriyet

Mourinho'nun mutluluktan anladığı bu mu
Adam karizmatik. Adam, milyonların gönlünde taht kurmuş bir uluslararası futbol kahramanı.
Portekiz'in en güzel genlerini almış belli ki.
O yaşlandıkça karizmatikleşen, saçlara düşen aklarla barışık adamlardan.
Bugünlerde ülkemizde bir inşaat firmasının reklamlarında oynuyor.
Firma için gerçekten güzel seçim. Eminim ikna etmesi de oynatması da çok zor olmuştur.
Reklam da doğal olarak Mourinho'nun güvenilirliği ve karizması üzerine kurulmuş.
Ev hayatını, evdeki huzuru ve üstüne basa basa mutluluğu anlatıyor.
Ama ortada minik bir sorun var; Mourinho galiba nasıl mutlu olunduğunu bilmiyor. Mutluluğa vurgu yapan reklamda
Gülümsemekten geçtim, dudaklarını hafifçe bile gülümseme moduna geçirmiyor.  Semsert başladığı cümleyi aynı istikrarla bitiriyor.
E hadi bir gül be "güselim" dediğiniz yerde zaten reklam bitiyor.
Demek ki futbolda asık suratla gelen karizma sadece ülkemize özgü değilmiş.
Demek ki mutluluğun fotoğrafını çektirebilmek için çok zengin, çok popüler, çok büyük adam olmaya gerek yokmuş.
İnsanın içten mutlu olması için sadece mutlu ve huzurlu olması yetiyormuş.
Mutluluğu anlatırken sıcacık gülümsemeyi başaramayan Mourinho bana bunu anlattı, kendimi iyi hissettirdi. Bugünlerde o kadar ihtiyacım var ki kendimi iyi hissetmeye, bu minik fırsatı hemen değerlendirdim.
Rahşan Gülşan/Habertürk


Geri Dön