19 / 04 / 2024

Jumeirah Group, Viaport Venezia Oteli'ne talip!

Jumeirah Group, Viaport Venezia Oteli'ne talip!

Burj El Arabın sahibi olan Dubai merkezli Jumeirah Group, Bayraktar & Gürsoy Yatırım Ortaklığının İstanbul Eyüpte hayata geçireceği alışveriş ve eğlence merkezi projesindeki otelin işletmeciliğine talip oldu



Dünyanın en ünlü 7 yıldızlı otellerinden Burj El Arabın sahibi olan Dubai merkezli Jumeirah Group, rotasını İstanbula çevirdi. Grup, Bayraktar & Gürsoy Yatırım Ortaklığının İstanbul Eyüpte hayata geçireceği alışveriş ve eğlence merkezi projesindeki otelin işletmeciliğine talip oldu. Eyüpte 600 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak dev projede yer alan otel, 250 odalı olacak. Aynı zamanda eğlence alanının içinde kurulacağı için temalı lüks otel olarak anılacak. Otelde ayrıca iki tane de çok lüks kral dairesi bulunacak.

Maktumun şirketi

Jumeirah Group, Dubai Şeyhi El Maktumun şirketleri arasında yer alıyor. Jumeirah Group bünyesinde dünyanın en ünlü 7 yıldızlı otellerinden Burj El Arab ve Emirates Tower gibi Dubainin en büyük işletmeleri bulunuyor. Bunun yanı sıra grubun Jumeirah Hotels markası altında Dubai, New York, Maldivler ve Londrada otelleri var. Bu zincir lüks oteller kategorisinde yer alıyor. Grubun Eyüpe de Jumeirah markasıyla geleceği belirtiliyor.

Sırada Venezia var

Bayraktar & Gürsoy Yatırım Ortaklığı ayrıca Gaziosmanpaşada VIA/PORT Venezia adlı projeyi de hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bedeli yaklaşık 1.3 milyar liranın üzerinde olan projenin değerinin, bitimiyle birlikte 2.5 milyar lirayı geçeceği ifade ediliyor.
Venezia Projesinin teslim tarihi ise 2014 yılı olarak öngörülüyor. VIA/PORT Venezia, İtalyan estetiğini yansıtan konutları, içinde gondolla gezilebilecek alışveriş merkeziyle dikkat çekerken, 82 bin metre karelik arazi üzerine kurulacak projede, 2 bin 500 konut, 70 bin metre karelik kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezi ve 50 bin metre kare tematik satılabilir ofis alanları yer alacak.

3 roller coaster gelecek

Bayraktar & Gürsoy Yatırım Ortaklığının İstanbul Eyüpte hayata geçireceği projede ayrıca dev bir eğlence merkezi bulunuyor. Şirket yetkilileri eğlence merkezi için şimdiden üç roller coaster alımına yönelik anlaşma yapmış.
Spillwater Ride, Launch Coaster ve Family Coaster adını taşıyan bu roller coasterların üretici firması Intamin Amusement Rides. Bu şirket 1967de kurulmuş. Dünyanın en ünlü tema parklarında imzası bulanan Liechtensteinlı şirketin İsviçre, Almanya, Kore, Japonya, ABDde ofisleri bulunuyor.
Milliyet/EYLEM TÜRK


Geri Dön