29 / 03 / 2024

Kaan Ayalp: Teknik Yapı minimal tarzdan kazandı!

Kaan Ayalp: Teknik Yapı minimal tarzdan kazandı!

Geliştirdiği minimal konut tarzı ile sadece iki projede 702 konut satan Teknik Yapı, yılı yedi proje gerçekleştirerek kapatmayı planlıyor



Yıla 400 milyon liralık 5 büyük proje hedefi ile başlayan Teknik Yapı, uyguladığı minimal tarz ve küçük daire konsepti ile Deluxia Palace ve Deluxia Suites projelerini yılın ilk ayında satışa sundu. Aradan geçen süre içinde satışa çıkarılan 702 konutun ortalama yüzde 55´i satılırken Deluxia Palace´de bu oran yüzde 47 ve Deluxia Suites´de yüzde 61 oldu.

Stüdyo ve 1+1 dairelerin ağırlık kazandığı projelerdeki satış grafiğinin tahminlerinin ötesinde bir ilgiyle karşılaştığını dile getiren Teknik Yapı Satış Müdürü Kaan Ayalp, yılın ortasına doğru satışı sunulan Upcity Residence projesinin de minimal konutlardan oluştuğunu belirtti.

Kartal´a AVM´li proje
Kartal´daki Upcity Flats projesinde bölgedeki ilk alış veriş çarşısını bünyesinde barındıran bir proje geliştirdiklerini belirten Ayalp, "Upcity Flats´in devamı olarak hayata geçen Upcity Residence, homeofis tarzını Uğur Mumcu bölgesine götüren ilk proje olma özelliği taşıyor. Burada da oldukça başarılı bir satış grafiği yakalandı. Upcity Flats´ın yüzde 80´i yeni sahiplerini bulurken Upcity Residence´ın da yüzde 34´ü ilk üç ayda satıldı" dedi.

Hizmet alanı satışları etkiledi
Deluxia ve Upcity Residence´ın rağbet görmesinde yaşam ve hizmet alanlarının ön plana çıkarılmasının etkisi olduğunu açıklayan Ayalp, "Bu iki projede sadece daire değil, hizmet satışı gerçekleştirdik" diye konuştu.
Teknik Yapı olarak yılın ilk yarısını ele aldıklarında verimli bir dönem yaşadıklarını açıklayan Ayalp, "Teknik Yapı´nın sektördeki marka değeri, kriz ortamına uygun satış stratejisi geliştirerek müşterilerinin yanında olmasını gerektirdi. Bununla birlikte projelerde uygulanan farkındalık, müşteri memnuniyetinin ilk sıraya alınması ve sadece daire değil, hizmet sunulması satışları tetikleyen önemli unsurlar oldu" şeklinde konuştu.

Fiyatları oluştururken realiteleri göz önünde bulundurduklarını açıklayan Kayaalp, "İlk satış fiyatlarını her zaman bölgedeki fiyatların altında tutmak istiyoruz. Bunun için en önemli girdi kalemi olan arsayı satın almaya gayret ediyoruz. Projeler arasında sinerji oluşturarak inşaat malzemeleri ve donatı maliyetleri de en alt seviyelere çekilince fiyatlarda aşağı iniyor. Bizde bunu fiyatlara ve tüketiciye yansıtıyoruz" dedi.

Hız kesmeyecekler
Yılın ikinci yarısına ilk altı aydaki hızla devam edeceklerinin altını çizen Ayalp, yılın son çeyreğinde iki veya üç projeyi hayata geçireceklerini açıkladı. Bu projelerden birisinin kendine özgü özellikleri olan bir konut projesi olacağını söyleyen Ayalp, "Bu projeyi uygun fiyat ile satışa sunacağız. Diğer projelerimiz ise ticari ve kültürel konseptler olacak. Ayrıca Bağdat Caddesi´nde de iki butik projenin inşası ve satışı başlayacak. Yılbaşında belirlediğimiz gibi bu yılı yaklaşık 400 milyon lira büyüklüğünde projeleri hayata geçirerek tamamlamayı hedefliyoruz. Satış grafiği anlamında ise her projede üçte ikiye ulaşmak istiyoruz." dedi.

Bu grafiği yakalamak için en etkili enstrüman olan kredi koşulları ve faiz oranlarını iyi kullanacaklarını belirten Ayalp, "Firmanın mali gücünü bilen bankaların sağladığı düşük peşinat ve uygun faiz oranları gibi katkıları müşterilerimize yansıtacağız" diyerek sözlerini bitirdi.

Tüketicilere tavsiye
Konut almak isteyenlere itavsiyelerde bulunan Ayalp şunları söyledi, "Konut almak isteyenler aynı lokasyonda bulunan tüm projeleri karşılaştırarak malzeme kalitesi, sosyal ve sportif donanım, verilen hizmet kalitesi, firma güvenirliliği, metrekare ve fiyat disiplinine çok dikkat etsinler. Tüketicilerin dikkat edeceği en önemli unsurlardan biri de Teknik Şartnamedir. Daireyi almadan önce mutlaka teknik şartname okunmalı ve firmanın taahhüt ettiği özellikler dairelerde aranmalıdır."

2010 yılı projeleri     Satış yüzdeleri
Deluxia Palace             yüzde 47
Deluxia Suites              yüzde 61
Upcity Flats                 yüzde 80
Upcity Residence         yüzde 34
Can Apartmanı            proje aşamasında
Sim Apartman             proje aşamasında
Kültürel konseptli bir proje proje aşamasında
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön