25 / 04 / 2024

Kaan Yücel: 1+1'ler hayal kırıklığı yaratabilir

Kaan Yücel: 1+1'ler hayal kırıklığı yaratabilir

Kaan Yücel 1+0 ve 1+1 dairelerin şehir merkezlerinde iyi değer bulsa da şehir merkezine uzak noktalarda hayal kırıklıkları yaratacağını söyledi



Eston Yapı Genel Müdürü Kaan Yücel, son zamanlarda büyük rağbet gören 1+0 ve 1+1 dairelerin şehir merkezlerinde iyi değer bulsa da şehir merkezine uzak noktalarda hayal kırıklıkları yaratacağını ileri sürdü.
CNBC-e Business dergisi mortgage özel ekine konuşan Yücel, 10-15 katlı apartman yapılabilecek bir yere, dört - beş katlı binalar yaptıklarını, ilk bakışta cazip görünse de daha çok ev, daha fazla blok üretmenin uzun vadede olumsuz sonuçlara yol açabileceği uyurasında bulunurken, 1+0 ve 1-1 daireleri de bu kapsamda değerlendirdi. Firmaların 30 - 40 katlı binaları yurt gibi  1+1 ve 1+0 dairelerle doldurduğunu öne süren Yücel, şöyle konuştu:

Yurt gibi yapılar
"Bunlar bütünsel bir yaşam alanı değil, bir yurt gibi, sadece barınmayı sağlayan alanlar. Bunların üç dört yıl sonra bir değer de etmeyeceğini düşünüyorum. 1+0 ve 1+1 gibi küçük daireler şehir içinde olsa hiç itirazım yok. Fakat bunlar 30-40 kilometre mesafede yapılıyorsa iş değişiyor. Evet genç bir nüfus var ama onlar şehir içinde yaşamak istiyor. Şehir dışındaki bu evler  teslim edildiğinde bir takım sıkıntılar yaşanacak. Kiracı bulmakta zorlanacaklar. Bu, fiyatları düşürecek, elden çıkarmakta zorlanacaklar."
Önümüzdeki yıllarda oluşabilecek değişikliklere dikkat çeken Kaan Yücel, projelerin  kalitesi, lokasyonu, güvenliği ve kullanıcıya sunduklarıyla birbirinden farklılaşacağını söyledi.
Milliyet


Geri Dön