25 / 04 / 2024

Kabataş-Mahmutbey metrosunda son durum ne?

Kabataş-Mahmutbey metrosunda son durum ne?

18 istasyondan oluşan ve Mecidiyeköy-Mahmutbey arasını 26 dakikaya, Beşiktaş-Mahmutbey arası 31.5 dakika dakikaya düşürecek olan Kabataş-Mahmutbey metrosunun Mecidiyeköy istasyonunda 2. etap inşaat çalışmaları başlıyor...




Mecidiyeköy-Mahmutbey arasını 26 dakikaya Beşiktaş-Mahmutbey arası 31.5 dakika dakikaya düşürecek olan Kabataş-Mahmutbey metrosunun Mecidiyeköy istasyonundaki 2. etap inşaat çalışmaları sebebiyle inşaat alanı trafiğe kapatılacak.


Mecidiyeköy İstasyonu Batı Konkors (giriş-çıkış) yapısı imalat çalışmaları sebebiyle, 21 Kasım 2015 Cumartesi günü saat:23.00’dan itibaren 150 gün süreyle Şişli-Mecidiyeköy ve Mecidiyeköy-Şişli İstikametinde uygulanmak üzere Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi hazırlandı.


Buna göre:


1. Şişli-Mecidiyeköy İstikametinde:

Büyükdere Caddesi’nin, Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan kesiminde kısmi şerit daraltması yapılarak, taşıt trafiği 2 şeritten verilecek, inşaat alanı ile binalar arasında yaya geçiş koridoru oluşturularak yayaların emniyetli geçişleri sağlanacaktır. (Ek’li Trafik Sirkülasyon Projesi ve İllüstrasyonda gösterilen şekilde)


2. Mecidiyeköy-Şişli istikametinde:

- Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan Bahçeler Sokak üzerinden (1 gidiş-1 geliş) verilerek taşıt trafik akışı sağlanacaktır.

- Mecidiyeköy Yolu Caddesi üzerinden devam eden araçlar D-100 Karayolu altındaki Bağlantı Yolu ile önce Geçit Sokak ve ardından Abide-i Hürriyet Caddesi’nden ilerleyerek Büyükdere Caddesi’nin Şişli tarafına ulaşabileceklerdir. (Ek’li Trafik Sirkülasyon Projesi ve İllüstrasyonda gösterilen şekilde)


3. Aytekin Kotil Caddesi’nin Büyükdere Caddesi bağlantısı kısmında ise Trafik Işığı Düzenlemesi ile taşıtların Şişli  yönüne katılımı sağlanacaktır.


Mecidiyeköy - Mahmutbey Metro Hattı Tanıtım Filmi!




Metro Hattı Bilgi:


Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı 24.5 km uzunluğunda ve 18 istasyondan oluşuyor. İstasyonlar: Kabataş, Beşiktaş, Darphane, Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent, (Depo), Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey.


Mecidiyeköy-Mahmutbey hattı saatte tek yönde 70 bin, günde 1 milyon yolcu taşıyacak. Mecidiyeköy İstasyonu bu Metro Hattının en önemli Transfer İstasyonu olacak. Bu hat daha sonra ihale hazırlıkları süren, 16.75 km uzunluğunda, 10 İstasyonlu,  Mahmutbey-Halkalı-Bahçeşehir-Esenyurt Metrosuna entegre olacaktır. Hattın projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Ulaşım Dairesi Başkanlığı-Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nce hazırlandı, yapımı Avrupa Yakası Raylı Sistemler Müdürlüğü’nce gerçekleştiriliyor.



YENİ METRO HATTIYLA ULAŞIM SÜRELERİ


Mahmutbey-Mecidiyeköy  26 dakika

Kağıthane-Mecidiyeköy  4,5 dakika

Alibeyköy-Taksim   12 dakika

Kağıthane-Üsküdar  26 dakika

Tekstilkent-Mecidiyeköy  20,5 dakika

Çağlayan-Yenikapı   14,5 dakika

Alibeyköy-Bostancı   47 dakika

Çağlayan– Üsküdar   23,5 Dakika 

Ümraniye– Kağıthane   39,5 Dakika 

Eyüp (Alibeyköy)– Kadıköy  36,5 Dakika

Beşiktaş-Mecidiyeköy     5,5 dakika

Beşiktaş-Kağıthane   10 dakika

Beşiktaş-Mahmutbey   31,5 dakika

Beşiktaş-Alibeyköy   12,5 dakika

Beşiktaş-Etiler    13 dakika

Beşiktaş-Sarıyer Hacıosman  25,5 dakika

Bahçeşehir-Mahmutbey  21 dakika

Bahçeşehir-Mecidiyeköy   47 dakika

Bahçeşehir-Beşiktaş   52,5 dakika

Halkalı Toplu Konut-Beşiktaş 38,5 dakika



İBB


Haber Anadolu Ajansı'nda şu şekilde yer aldı;


Kabataş-Mahmutbey metrosununda 2. Etap çalışmaları başladı. Metro hattının Mecidiyeköy İstasyonu'nda çalışmalardan dolayı  150 gün devam edecek geçici trafik düzenlemesi yapılacak.


Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattının Mecidiyeköy İstasyonu'nda 2. Etap çalışmaları nedeniyle 150 gün boyunca geçici trafik düzenlemesi yapılacak.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi açıklamasına göre, çalışma nedeniyle inşaat alanı trafiğe kapatılacak, 21 Kasım Cumartesi günü saat 23.00'ten itibaren 150 gün süreyle Şişli-Mecidiyeköy ve Mecidiyeköy-Şişli istikametinde geçici trafik düzenlemeleri devreye alınacak.


Buna göre, Şişli-Mecidiyeköy istikametinde Büyükdere Caddesi'nin, Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan kesiminde kısmi şerit daraltması yapılarak, taşıt trafiği 2 şeritten verilecek, inşaat alanıyla binalar arasında yaya geçiş koridoru oluşturularak yayaların emniyetli geçişleri sağlanacak. 


Mecidiyeköy Yolu Caddesi üzerinden devam eden araçlar da D-100 Karayolu altındaki bağlantı yoluyla önce Geçit Sokağı ve ardından Abide-i Hürriyet Caddesi'nden ilerleyerek Büyükdere Caddesi'nin Şişli tarafına ulaşabilecek. 3. Aytekin Kotil Caddesi'nin Büyükdere Caddesi bağlantısı kısmında ise trafik ışığı düzenlemesiye taşıtların Şişli yönüne katılımı sağlanacak.


Çalışmanın tamamlanmasıyla Mecidiyeköy-Mahmutbey arası 26, Beşiktaş-Mahmutbey arası ise 31,5 dakikaya inecek.


24,5 kilometrelik, 18 istasyonun yer alacağı hat, saatte tek yönde 70 bin, günde 1 milyon yolcu taşıyacak. Mecidiyeköy İstasyonu, bu hattın en önemli transfer istasyonu olacak. 


Çalışma yapılacak hat, ihale hazırlıkları süren Mahmutbey-Halkalı-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı'na entegre edilecek.


AA


Haber Türkiye Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Kabataş-Mahmutbey metro hattı çalışması sebebiyle Mecidiyeköy ile Şişli arasındaki oluşabilecek yoğunluğa karşı proje hazırlandı.


Kabataş-Mahmutbey metro hattında Mecidiyeköy istasyonu ikinci etap inşaat çalışmalan başlıyor. Trafiğe kapatılacak alan nedeniyle 21 Kasım 2015 Cumartesi günü 23.00'dan itibaren 150 gün süreyle Şişli-Mecidiyeköy ve Mecidiyeköy-Şişli istikametinde uygulanmak üzere Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi hazırlandı. Şişli-Mecidiyeköy istikametinde, Büyükdere Caddesi'nin, Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan kesiminde kısmi şerit daraltması yapılarak, taşıt trafiği 2 şeritten verilecek, inşaat alam ile binalar arasında yaya geçiş koridoru oluşturularak yayaların emniyetli geçişleri sağlanacak. Mecidiyeköy-Şişli istikametinde; Aytekin Kotil caddesi ile Ortaklar caddesi arasında kalan Bahçeler sokak üzerinden 1 gidiş 1 geliş verilerek taşıt trafik akışı sağlanacak. Mecidiyeköy Yolu Caddesi üzerinden devam eden araçlar D-100 karayolu altındaki Bağlantı Yolu ile önce Geçit Sokak ve ardından Abide-i Hürriyet Caddesi'nden ilerleyerek Büyükdere Caddesi'nin Şişli tarafına ulaşabilecekler. Aytekin Kotil Caddesi'nin Büyükdere Caddesi bağlantısı kısmında ise trafik ışığı düzenlemesi ile taşıtların Şişli yönüne katılımı sağlanacak. 


İşte yeni istasyonlar 

Mecidiyeköy-Mahmutbey arasını 26 dakikaya, Beşiktaş-Mahmutbey arasını ise 31.5 dakikaya düşürecek olan metro hattı 24J3 km uzunluğunda ve 18 istasyondan oluşuyor. İstasyonlar şu şekilde: Kabataş, Beşiktaş, Darphane, Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent, (Depo), Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey.


Türkiye




Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Kabataş-Beşiktaş Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı Mecidiyeköy İstasyonu 2'nci etap inşaat çalışmaları başlıyor. Trafiğe kapatılacak alan nedeniyle 21 Kasım Cumartesi günü 23.00'ten itibaren 150 gün süreyle bölge trafik sirkülasyonu şöyle olacak: Şişli-Mecidiyeköy istikametinde, Büyükdere Caddesi'nin, Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında trafik 2 şeritten verilecek, inşaat ile binalar arasında yaya geçiş koridoru oluşturulacak. Mecidiyeköy-Şişli yönünde; Bahçeler Sokak üzerinden (1 gidiş-1 geliş) verilecek, Mecidiyeköy Yolu Caddesi'nden araçlar D-100 altında bağlantı yolu ile Abide-i Hürriyet'ten Büyükdere Caddesi Şişli tarafına ulaşacak. Aytekin Kotil'in Büyükdere bağlantısında ise trafik ışığı ile Şişli yönüne katılım sağlanacak. İBB'nin Şirinevler Minibüs Terminali ve Zeminaltı Otopark Projesi de cumartesi günü hayata geçiyor. 404 araçlık zeminaltı otoparkı, zemin üstü 65 minibüs kapasiteli terminalli proje nedeniyle E-5 Havaalanı istikametinden Şirinevler girişi, cumartesi saat 23.00'da ulaşıma kapatılacak. Çalışma yaklaşık 1 yıl sürecek. 


Habertürk



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Bahçelievler/Şirinevler Terminal ve Zeminaltı Otopark Projesi çalışmaları nedeniyle E-5 Havaalanı istikametinden Şirinevler girişi trafiğe kapatıldı.


Yol saat 23.00 sıralarında kapatılırken araçlar E-5 Bahçelievler yan yol girişten yönlendirildi. 1 yıl sürmesi planlanan çalışmalar tamamlandığında İstanbul’daki ulaşımın en kritik noktasında, 404 araç kapasiteli zeminaltı otoparkı, zemin üstünde de 65 minibüs kapasiteli bir terminal yer alacak.


Bu arada Mecidiyeköy Metro İstasyonu 2.Etap inşaat çalışmaları sebebiyle de, 150 gün süreyle Şişli-Mecidiyeköy ve Mecidiyeköy-Şişli istikameti’nde bazı yollar kademeli olarak trafiğe kapatıldı. Saat 23.00′da başlayan yol kapama çalışmalarında işçiler, metro inşaatı yapılacak alanın etrafını metal paravanlarla kapattı.


Sürücüler alternatif güzergahlara yönlendirildi. Buna göre kapatılan yollar ve alternatif güzergahlar şöyle;


1. Şişli-Mecidiyeköy İstikametinde: Büyükdere Caddesi’nin, Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan kesiminde kısmi şerit daraltması yapılarak, taşıt trafiği 2 şeritten verilecek, inşaat alanı ile binalar arasında yaya geçiş koridoru oluşturularak yayaların emniyetli geçişleri sağlanacaktır.


2. Mecidiyeköy-Şişli istikametinde: – Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan Bahçeler Sokak üzerinden (1 gidiş-1 geliş) verilerek taşıt trafik akışı sağlanacaktır. – Mecidiyeköy Yolu Caddesi üzerinden devam eden araçlar D-100 Karayolu altındaki Bağlantı Yolu ile önce Geçit Sokak ve ardından Abide-i Hürriyet Caddesi’nden ilerleyerek Büyükdere Caddesi’nin Şişli tarafına ulaşabileceklerdir.


3. Aytekin Kotil Caddesi’nin Büyükdere Caddesi bağlantısı kısmında ise Trafik Işığı Düzenlemesi ile taşıtların Şişli yönüne katılımı sağlanacaktır.


Sözcü


Geri Dön