25 / 04 / 2024

Kabataş Martı Projesi tüm hızıyla devam ediyor!

Kabataş Martı Projesi tüm hızıyla devam ediyor!

Martı Projesi olarak bilinen ‘Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi’ projesi inşaatı, yeni ihalesinin yapılmasıyla kaldığı yerden devam ediyor.. 



İstanbul Kabataş’ta ‘martı’ şeklinde olması nedeniyle kamuoyunda ‘Martı Projesi’ olarak bilinen ‘Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi’ projesi inşaatı, yeni ihalesinin yapılmasıyla kaldığı yerden devam ediyor. 

Bir süre önce ara verilen Kabataş’taki Martı Projesi’nin yeni ihalesi, ‘İstanbul Geneli Yol, Tünel ve Köprülü Kavşak Tamamlama İnşaatı’ adıyla 25 Nisan’da yapıldı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, yer teslimi de 4 Mayıs’ta gerçekleşen projenin İstanbul Üstyapı İnşaat ve Ticaret A.Ş. ve İspa İnşaat ve Sanayi Pazarlama A.Ş. ortaklığında yapılacağı öğrenildi.

21/B usulüne göre

İstanbul’un trafiğini rahatlatmayı hedefleyen projenin yeni ihalesi, devam etmekte olan işlerin durmaması amacıyla 21/B usulüne göre yapıldı. 21/B usulü; doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması durumunda uygulanıyor.

 


Geri Dön