27 / 04 / 2024

Kadınlar bahçeye girince ürünleri de hafifledi!

Kadınlar bahçeye girince ürünleri de hafifledi!

Krizle birlikte evlerinde daha fazla vakit geçirenler bahçelerini profesyonellere teslim etmek yerine kendi uğraşmayı tercih ediyor



Kadınlar bahçeye girdi, ürünler hafifledi
Daha hafif ve daha uzun şarjlı ürünler ise bahçedeki kadınların sayısını artırıyor.
Baharın kendini iyice hissettirmeye başladığı şu günlerde bahçeleriyle uğraşanların sayısı da artıyor. Bakım isteyen bahçeler ise artık artık profesyonellerden çok amatörlerin ellerinde. Yani ev sahiplerinin... Avrupa'da çok yaygın olan hobi bahçeciliğinin popülaritesi özellikle krizle birlikte Türkiye'de de artmaya başladı. Evlerinden çıkamayan insanlar boş vakitlerini kendi bahçelerinin bakımına adayınca özellikle de bayanların bahçedeki rolleri arttı. Sayıları hızla artan yapı marketleri ise bu gelişimi destekleyen bir unsur oldu. Hobi bahçeciliği alanında ürünleri bulunan Bosch Bahçe Aletleri, bu değişimi en yakın gözlemleyenlerden. Bosch Elektrikli Ev Aletleri Türkiye Satış Direktörü Tuna Çağla, Avrupa'da ev sahiplerinin yüzde 80'inin bahçesi ile kendisinin uğraştığını söylerken Türkiye'de bu oranın yüzde 10 seviyelerinde olduğu son yıllarda ise artış gösterdiğini kaydediyor.

Bahçedeki kadın sayısı artıyor
Bunda ürünlerin artık daha pratik olmasının özellikle de yeni teknolojilerle kadınlara daha uygun hale getirilmesinin önemli bir rolü var. Örneğin lityum iyon teknolojisi sayesinde eskiden çok ağır olan ve özellikle bayanların kullanımı için uygun olmayan bazı ürünler hafifletilerek bayanların kullanımına da daha uygun hale getirildi. Bosch'un lityum iyon teknolojisini ilk defa bahçe aletlerinde kullandığını belirten Çağla, böylece makinelerin hem yüzde 80 daha uzun ömürlü hem de çim biçmenin daha pratik hale geldiğini söylüyor. Eskiden ağırlığından dolayı çim biçme makinelerini sadece erkekler kullanabilirken şimdi hafif makineler sayesinde kadınlar bahçelerinde kendi işlerini kendileri görebiliyor. Çağla, makinelerin hafiflemesi ile birlikte bayan kullanıcıların sayısındaki artışa da dikkat çekiyor. Bahçe deyince akla sadece çim makineleri gelmiyor. Çimleri biçmekten daha zevkli işlerde var. Çitleri şekillendirmeye yaratan 'topiari makasları' kullanımı en zevkli aletler arasında geliyor. Çağla, Bosch'un Isio akülü topiari makasının bahçede erişilmesi güç bölgelere bile ulaşmayı kolaylaştırdığını söylüyor.

Çitlere istediğin şekli ver
AKÜLÜ çit kesme makasları da yüksekte bulunan çitleri kolunuzu ağrıtmadan kesmeye ve şekillendirmeye yarıyor. Bitkileri budamak ise bu makaslarlarla daha kolay hale geliyor. Bahçedeki bazı detaylar küçük gibi görünse de önem taşıyor. Örneğin çim kenarlarında temizlik yapmaya yarayan çim makasları bahçelerin daha bakımlı görünmesini sağlıyor.

Bahçede yaptığınız tüm çalışmalar sonunda ortaya çıkan çim artıkları ve dalları öğütmek de çahçedeki görevler arasında Çağla, Bosch'un dal öğütme makinesinin en önemli özelliğinin gürültü yapmadan öğütme yapması olduğunu söylüyor. Ürün bu özelliği ile Blue Angel çevre ödülü de aldı.

Teras ve balkonlarda kullanım arttı
ÇAĞLA, hobi bahçeciliğine olan ilginin artmasının en önemli nedenleri arasında bahçelerin artık evlerin dışı değil bir parçası olarak görülmesi olduğunu söylüyor. Bunun yanın sıra sadece büyük bahçeli evlerde oturanların değil teras veya balkonlarında bitki besleyenler de bu alana olan ilgiyi artırıyor.
Dilek Taş / Sabah Emlak


Geri Dön